Gyenge, töredezett körmöt, hogyan lehet megerősíteni? (tudásbázis)
így-így..
a köröm amúgy két dolgot tud szerkezetéből adódóan magába szívni. az olajat (zsírt) és a vizet. mást nem! A lakk csak védőréteg rajta, ami, ahogy írtad is, elzárja a víztől, így se be, se ki nem megy, ergo, megmarad a köröm rugalmassága.
Az egyik guinesse record konyvben van egy no, undorito masfel meteres kormei vannak. O ugy tartja oket egeszsegesen, hogy minden nap fel orat aztatja meleg, nem forro olivaolajban es utana nem obliti le, csak megszaritgatja.
Mikor elolvastam, gondoltam, jo undorito kormei vannak, de azert kiprobaltam, es csak 5 percre, de nekem mukodott. Kesobb "szabadalmaztattam" magamnak egy kezkremet, fele seavaj, fele olivaolaj, ezeket osszemelegitem es teszek bele 2-3 cseppnyi illoolajat. Ez is szuper volt a kormeimnek, de egy kis hatranya, hogy mivel csak zsiros komponensekbol all, nem szivodik fel azonnal, de mini mennyiseg eleg belole es termeszetes:)
A lakkokban, erositokben azert nem hiszek, mert a korom a koromagybol taplalkozik, szoval legfontosabb, hogy ez legyen egeszseges. A szarulemezeket meg az olaj egy kicsit elzarja a levegotol ugy, hogy benn maradjon a nedvesseg, vegulis a lakkok erre jok, de a koromagyat nem apoljak, ezert az olivaolajos aztatas vagy krem kettos feladatot is ellat.
Amugy meg lakkozni mindenki lakkozik, hulyeseg megnoveszteni, hogy a la natur hagyjuk, minek? Igy elkerulhetetlen, hogy lakkozas lesz a vege, ha ettol valakinek besargul a korme, evvan, tegyen ra szines lakkot:))))
hinnye.. na, keress egy biosz könyvet gyorsan :D Ha nem élő, hogy tud lélegezni? Netán mivel is? fotoszintetizál? :D
A lakk alatt azért szineződik el, mert megfogja a lakk pigmentje.
de be is barnul a lakk alatt;
bar nem elo anyag, de lelegzik, mint a haj;
a köröm nem lélegzik, felesleges levegőznie. a lakk védőréteg rajta.
kívülről csak az olajok, és a víz tud behatolni a körömlemezbe egyébként, tehát ha valaki olivával kenegetni napi szinten, az már jobb lesz.
Az Av..-nak van körömnövesztője,ami zselés folyadék és kenni kell.Komolyan gyorsabban nő.
Tapasztalatból mondom,h egyrészt belülről kell segíteni,másrészt nem lakkszerű dolgokat rákenni,hanem amit be kell masszírozni.A lakk sztem nem engedi levegőzni.Nem hiszem h olyan jó.
Nekem akkor rosszabbak a körmeim,ha nem eszem kalciumot.(pótlásra gondolok).Aztán a pajzsmirigy alulműködés készítette ki.
Javított az E-vitaminos kence.Kaptam,toll formájú.De vehetsz E-vit.kapszulat és abból nyomsz rá,bemasszírozod.
Szoktam argánolajjal is kenni.Gondolom bármilyen olaj segít rajta.
Szia! A japán manikürt tudom ajánlani. szép és megerősíti a körmöd.
Először talán próbáld meg valahol, de később otthon magadnak is meg tudod csinálni. :)
További ajánlott fórumok:
- Tudatalattit átkapcsoló megerősítések.
- Milyen pozitív megerősítéseket ismersz?
- Második esküvö (mint pl egy aranylakodalomnál), az eskü megerösítése, erröl valakinek van valami tapasztalata vagy tudja hogyan zajlik?
- Lelki Kulcs. Mért nem működ nálad a "pozitív megerősítések" technika.
- Tényleg segítenek a pozitív megerősítések és a mantrázás?
- Ha levágatom a töredezett hajam, nem vasalom és ricinusolajt használok, mennyit nőhet havonta?