Tényleg segítenek a pozitív megerősítések és a mantrázás? (beszélgetés)
Egy részüket igen, de nem az összeset.
Én felszabadítással foglalkoznék.
"A tudatalatti ugyanakkor könnyen hisz és nagyon befogadóképes. Ha tudatunkat
negatív gondolatokkal töltjük meg, idővel tudatalattinkat is elkorcsosítjuk.
Az építő hatású, pozitív elképzelések módszeres ismétlése viszont tévedhetetlen,
tökéletes "fegyvert" kovácsol a mélytudatból, amely bármikor segítségünkre lesz a létért
és az egészségért folytatott küzdelemben. "
Ezt az Emile Coué-t köszönöm, majd olvasok róla.
(Most a nyes kakaó egészségre gyakorolt hatásaiba mélyültem el a kakaobab.com oldalon.)
Nagyon szépen írtad le.
Szerintem Domjánnak is tudnia kellett hogy a pozitív gondolkodás nem gyógyít és az agykontroll se. Mégis évtizedekig ezzel hitegetett tömegeket jó pénzért.
Ahogy írtad, attól függ, mit értünk segítség alatt. Nincs olyan módszer, ami áthágja a fizika törvényeit, eltörli a betegségeket, és legyőzi a halált. Ezt kár is lenne elvárni.
De a pozitív gondolatoknak és az elme lecsillapításának számos kimutatható előnye van. Például helyrebillenti a paraszimpatikus idegrendszert, így a szervezet képes regenerálódni. Valamint az önkorlátozó tévhitek legyőzésében is segít, amik nélkül az ember sokkal több dolgot képes elérni.
Jó is lenne ha ennyire egyszerűen meg tudnánk oldani a problémát.
Vegyük példának Dr. Domján Lászlót az agykontroll nagymesterét. Feltételezem nem tudja mindenki, a kedvükért röviden annyit, hogy kb. 10 éve Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála, mára súlyos beteg. 2 éve láttam utoljára interjút vele, csak meredtem a képernyőre, nem hittem el az állapotromlása miatt hogy őt látom.
A nagy könyv alapján az élethez való hozzáállása hibátlan. Abszolút pozitív hozzáállás az élet minden területéhez. Mások is igyekeztek segíteni gyógyulását, sokszor az egész ország agykontrollosai egyidőben összefogva gyógyították mentálisan. És semmi eredmény.
A mantrázás - mint írtam megnyugtat, lecsendesít, ez által jobb lesz a közérzeted. Egy időre. De ettől a környezeti hatások, a genetikai öröklések, a saját hülyeségeink és ki tudja még mi, megteszik hatásukat.
Szerintem is igen!
Nem gondolnám, hogy a pozitív hozzáállással elnyomnánk a problémát, hiszen nem az a cél, hogy a negatív érzéseinket a háttérbe szorítsuk, elfojtsuk azokat... szemléletmód, mely sokat segíthet ha nehézségeink adódnának.
Hallottál a pozitív gondolkodás csapdájáról?
Sok esetben csak elnyomják a valós problémát.
Attól függ, milyen segítséget vársz.
Amikor mantrázol, közben nem gondolsz másra. A mantrára összpontosítasz. Ez olyan mint egy meditáció. Vagy az is.
Lecsendeszedsz, megnyugszol. ha ebből napi rendszert csinálsz, a nagy általánosságban is nyugodtabb leszel, jobban át tudod gondolni dolgaidat, jobb döntéseket hozol.
Én napi szinten gyors gyalogolok 1-1.5 órát, ha nem a nyelvleckémet gyakorolom közben, akkor mantrázok. Teljesen kikapcsol, nem jár az agyam semmin, nyugi van. Jó tesz.😀
Szerintem a pozitív gondolatok segítenek. Apró tervek megvalósítása a nagy cél érdekében hozhat megerősítést. Nem rohanunk sehova.:)
Abban hiszek, hogy a befektetett munka, idő és energia meghozza gyümölcsét.
Segíthet,,igaz kinek hogy.
Ha valaki elmerül benne gyakorolja,akkor többet.
Elő lehet kapni alkalom szerűen is,,akkor is segíthet kicsit .
További ajánlott fórumok:
- Tudatalattit átkapcsoló megerősítések.
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Mennyit segítenek a férfiak otthon?
- Milyen pozitív megerősítéseket ismersz?
- Aki szeretne jo barátnöket akik segitenek egymásnak jöjjön ide
- Angol tanuláshoz tudtok ajánlani Budapesten magántanárt vagy olyan sulit ahol tényleg használható tudáshoz segítenek hozzá?