Gyed kompenzáció - valaki megkapta már? (tudásbázis)
..és ami a legbosszantóbb. Felhívtam a tb-t, ott a nő nagyon készséges volt, elmondta, hogy hogy kell kitölteni ( amúgy eredetileg is így töltöttem ki, de az akkori ügyintéző beíratott más adatokat is, amit nem kellett volna), mondta vigyem be, hogy maradjon nyoma. Mondom ok, de így mégis mikor fogják majd kifizetni augusztusban?
Erre ő: nyugodjak meg, mert visszamenőleg kifizetik és fogam fel ezt úgy, hogy ők most spóroltak nekem!
Hát mondom királyságos. Az összes faxom kivanmá ezzel az állammal, eldöntik mikor, hol vásároljak, beosztják az én pénztárcámat.
Köszönöm a válaszokat.
A családi kedvezményes dolgot nem értem, mert a rendeletben a 3 gyerek utáni családi kedvezménynél nem jár a kompenzáció összege, 2 gyereknél még jár.
Valóban van táblázat, de ez nem egy belső tábla, hanem benne van a Magyar Közlönyben, ez bárki számára hozzáférhető.
Amúgy sztem az a nyilatkozat elég szar, de mindegy. Én mikor leadtam, megkértem az ügyintézőt, hogy nézzen már rá, biztosan jól van-e kitöltve, mert az van a kitöltési útmutatóban, hogy ha rosszul töltöm ki, akkor azonnal elutasítják. Az ügyintéző sem volt a helyzet magaslatán, ezt leszűrtem azonnal, tehát most parázok, hogy megkapom-e, avagy elutasítják a rossz kitöltés miatt.
Amúgy azt olvastam valahol, hogy amennyiben jár a kompenzáció, akkor nem kell határozatot hozni, vagyis nem szólnak semmit, csak fizetik, viszont akinek nem jár, ott határozatban elutasítják.
Mikor kérdeztem az ügyintézőt, hogy mégis mikor fizetik ki, tud-e nekem erről valami infot mondani, közölte, hogy nem tud, mert fingja sincs róla.
Nekünk ketté osztották a kedvezmény összegét...
Most lehet jó hülyeséget kérdezek de tényleg nem tudom, hogy most a kedvezmény az a munkavállalónak jár, ő kapja meg vagy a munkáltatónak jár, annyival kevesebbet adózik?
Nekem azt írták az elutasító határozatba, hogy mivel igénybe vettem a családi kedvezményt 2 kedvezményezett eltartott után, jövedelempótlékra nem vagyok jogosult.
Csak azt tudnám, hogy ez a kedvezmény kinek jár mert egy fillérrel sem kapott több fizetést a férjem és én sem láttam ebből semmit?! Most meg erre hivatkozva elutasítottak!
Senki!!! Mint annyi minden mást ebben az országban!!! Én sem kaptam még semmit!!! Pedig még az első hetekben leadtam!!!
Sőt, mint gyed-en itthon lévő anyukának, tudjatok róla, ha nincs a fejedben minden törvény meg törvénymódosítás, akkor simán úgy járhatsz, mint én: hogy várod a gyed-edet, mert 2 napja nem jött meg, eleresztesz 1-2 telefont és kiderül: "ja elnézést kérünk, elfelejtettük értesíteni, h egy 2010-es törv.módosítás miatt csak márc.ig jogosult rá!" király, nem??? az ügyintéző azt mondta, a kérésemet, panaszomat továbbítja másnap az illetékesnek és 7! azaz hét munkanapon belül felhívnak, elmondják, h mi alapján, miért így történt! ez volt április 16-án!!!!!!! szerintetek hány munkanap is telt el azóta??? mert nem 7, az biztos!!! és ha arra várnék, h hívjanak, mert ebben az országban valami egyszer értünk és nem ellenünk történik, hát nézhetnék szét!!! de a lényeg, h segítik a családosokat meg a gyermekvállalási kedvet!!! hagyjuk már!!!!!!
na, bocsi!, de ez kijött
Az érdekelne konkrétan, hogy kapott már valaki gyed kompenzációt?
Én ugyan csak májusban adtam le ( egyéb okok miatt), de aki pl leadta márciusban, megkapta-e már és mikor kapta meg?
További ajánlott fórumok:
- GYED kompenzációt hol lehet kérni?
- Valaki megkapta már a családit vagy a gyedet/gyest?
- Jogosult vagyok-e a GYED kompenzációra?
- Tgyást kaptam, utána gyedet! 75000 Ft helyett most 56000 Ft-ot kapok. Nekem jár a kompenzáció?
- Mikor utal az OEP gyedet szeptemberben? Valaki megkapta már?
- Gyed kompenzációs nyomtatványon a változás bejelentést milyen esetben kell kitölteni?