Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gyakorlott vegetáriánusok, nálatok mi a karácsonyi menü? fórum

Gyakorlott vegetáriánusok, nálatok mi a karácsonyi menü? (beszélgetés)


12. time
2013. dec. 4. 22:00
Lassan aktuális újra.
11. time
2012. dec. 23. 15:23

Tegnapi cikk:

[link]

2011. dec. 10. 20:55

GESZTENYEKRÉMLEVES MAZSOLÁVAL (ünnepi alkalmakra, karácsonyra)


Hozzávalók: (4 személyre)


- 8 dl zabtej (rizstej, köles tej)

- 25 dkg natúr gesztenye-massza

- 10 dkg mazsola

- 1 kk. Bourbon vanília

- 1-2 ek. juharszirup (agavészirup, Stevia)

- 2-3 ek. karob-por

- 2 ek. zabtejszín (rizstejszín)

- 1 csipet őrölt gyömbér / fahéj


Elkészítés:

- A karob-port, a Bourbon vaníliát és a gyömbért simára keverjük 1 merőkanálnyi magtejjel.

- A többi magtejet meglangyosítjuk, kevergetve a fenti keveréket, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig kíméletesen összemelegítjük.

- A tűzről lehúzva, megvárjuk míg ehetőre hűl, majd

- merülő mixerrel habosítjuk.


Fogyasztása:

- Beáztatott mazsolával megszórva,

- zabtejszínnel, juharsziruppal "pettyegtetve", melegen vagy hidegen kínálhatjuk.


*******************************************


KARÁCSONYI MÁKOS GUBA


Édességek a bőség jegyében

A hagyomány szerint ilyenkor diós és mákos finomságokkal kell kényeztetni magunkat, hogy bőséges legyen az egész év, vagy pénzt varázsol, ha erősen hiszünk benne. A mákos variációk közül a legegyszerűbb és leggyorsabb a mákos guba, a következő variációt megkóstolva még az ellenzők is hajlamosak hívekké válni.


Még a századforduló utáni első évtizedekben abban a hiszemben sütöttek gubát karácsonyra, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben.


Hozzávalók:

• 8 db kifli

• 600 ml magtej

• 50 g ghi

• 1 kk vanília

• 150 g mák

• 3 db szegfűszeg,

• 1db citrom reszelt héja

• 3 ek agavészirup / juharszirup


Elkészítés:

- Egy magas peremű tepsit kivajazunk, előmelegítjük a sütőt.

- A kifliket karikákra vágjuk.

- A tejet a ghivel és a vaníliával felforraljuk, ráöntjük a kifli karikákra, majd a tálat enyhén rázogatva felitatjuk a tejet.

- A darált mákot a finomra összetört szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal és az édesítőszer egy részével összekeverjük.

- Az így elkészített mákot a kifli karikákra szórjuk, összerázzuk, és az egészet tűzálló tálba öntjük, az édesítőszer másik részével meglocsoljuk, és előmelegített sütőben enyhén megsütjük.

- A kész gubát melegen tálaljuk.


***********************************************

9. emagdi (válaszként erre: 5. - Kakukkfű)
2010. dec. 1. 18:58

szerintem szójagranulátumból. ez állagra kb ugyanolyan (beáztatás után) mint a darált hús.

ugyanúgy lehet 'gombócot' csinálni a töltött paprikához belőle.

2010. nov. 30. 14:23
Köszönöm szépen :) Én sütötök krémlevesre gondoltam , a második fogás az ami kis gondot okoz
2010. nov. 30. 14:14
Szerintem a terítéktől és a tálalástól lesz ünnepi a menü.
6. kakukkfű (válaszként erre: 3. - Eszter_good)
2010. nov. 30. 14:11
Jaaa,értem.Majd egyszer kipróbálom.:)
5. kakukkfű (válaszként erre: 2. - Emagdi)
2010. nov. 30. 14:11
El nem tudom képzelni.A tofut aprítja a rizses masszához?Nem fő az szét?
4. a25b44f6a3 (válaszként erre: 1. - Pipilinko)
2010. nov. 30. 14:10
Halat sem eszel?
3. eszter_good (válaszként erre: 1. - Kakukkfű)
2010. nov. 30. 14:10

Anyukám csinálja, de csak annyi, hogy hús helyett szója granulátumot tesz bele. Meg persze vega füstölt kockát, vagy folyékony füstöt.

Nem áll össze úgy, mint a hagyományos, tehát ezt szó szerint a káposzta tartja össze, úgyhogy ügyesen kell becsomagolni.

2. emagdi (válaszként erre: 1. - Kakukkfű)
2010. nov. 30. 14:08
gondolom szójából
1. kakukkfű (válaszként erre: 2. - Eszter_good)
2010. nov. 30. 14:05
Azt hogyan csinálod hús nélkül?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook