Gesztenyés bejgli (a legfinomabb) recept
A Gesztenyés bejgli (a legfinomabb) hozzávalói:Tészta:
60 dkg liszt
30 dkg főtt áttört burgonya
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 tojás
1 dl tejföl
1 dl langyos tej
1 dkg élesztő
csipet só
Töltelék:
3 db fagyasztott gesztenyemassza
kevés tej
+2 tojás sárgája a kenéshez
A Gesztenyés bejgli (a legfinomabb) elkészítési módja:
A tejben megfuttatjuk az élesztőt kis cukorral. Az összes hozzávalóval összegyúrjuk, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Fél óráig pihentetjük, majd 3 adagra osztjuk és kinyújtjuk. A gesztenyemasszákat kiolvasztjuk és kevés tejjel összekeverjük, hogy kenhető állagú legyen. Ezt is 3 részre osztjuk és rákenjük a tésztára. Feltekerjük és mehet a kizsírozott tepsibe. Tojássárgájával megkenjük a tetejét, fél óráig pihentetjük hideg helyen, majd másodszorra is megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 160-170 fokon 40-50 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: gabika79, 2010. dec. 3. 21:50
A gesztenyés bejgli (a legfinomabb) elkészítési módja és hozzávalói.