Garancia-kérdés SOS (tudásbázis)
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy vettünk mésfél éve egy fényképező gépet, 2 év garancia járt hozzá. Már 2x vittük garanciára, mert az optikája nyitvamaradt és semmire nem reagált, most kaptuk vissza kb 1 hete, de már megint tönkre ment. Mivel már nagyon unjuk a tortúrát, szeretnénk ha visszaadnák a pénzt, vagy kicserélnék a készüléket. Szerintetek milyen jogok illetnek meg??? Légyszi segítsetek, ha privátba írnátok az lenne a legjobb!!! Köszönöm
nem tartós fogyasztási cikk, szerintem ezért mondta, hgoy ez játék, nem jármű
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
ide a naplómba tettem be képet.
Nem egy gagyi kis cucc, fékes, erősnek tűnik, csak a biztonság kedvéért kérdeztem a dolgot, vagy hogy ha az eladó rosszul tudja, legyen mire hivatkoznom.
figyelj, elvileg igazad van, és kérhetnéd az áru cseréjét, mivel az hozzád eleve hibásan érkezett.
DE: aukciós oldalon sajna kvázi anonim az eladó és a vevő is, utólag bármit megreklamálni gyakorlatilag csak az eladó jóindulatán múlik (hogy egyáltalán szóba áll-e veled).
adhatsz neki negatív értékelést, ennyi amit gyakorlatilag el tudsz érni.
Köszönöm a hsz-kat.
Számlát tud adni az illető, és ÚJ !!! termékről van szó, nem használtról!
(postakstggel együtt átlépi a 10.000-et az érték)
ja, de ha visszaküldi az árut, akkor még a visszaküldés postaköltségét is bukja, és biciklije sem lesz:)
itt se számla, se jótállási jegy, se semmi.
de igazából a bűvös 10eFt-ot sem éri el az értéke...
egyetlen reménye a vevőnek, hogy valamilyen módon mégis meg tud egyezni az eladóval (ha egyáltalán még felveszi majd neki a telefont), én megpróbálnék kérni ráfizetéssel cserét, esetleg az áru vételárának egy részét visszakapni, ilyesmi...
ja, persze, a boltban igen:)
gondolom ott számlát is kaptál róla:)
aukciós oldalon ha vetted, ne nagyon számíts garanciára.
ez benne van a pakliban. kb ugyanolyan, mintha kimennél valamelyik használtcikk piacra, és a vásárlás után otthon vennéd észre, hogy hibás amit vettél. ott is hiába mész vissza...
pl ettől is olcsóbb az ebayen vagy a vaterán vásárolni, mint egy áruházban...
Egyik aukciós oldalon vettem egy új futóbiciklit 8600 ft-ért.
Garancia-kérdésemre (meddig garanciás) az eladó ezt válaszolta:
"A bicikli játéknak számít, erre sajnos nincs garanciális hálózat kiépítve."
Kérdezném, hogy jogos-e hogy egy majd 9000 ft-os fém futóbiciklire nincs garancia vagy csak ő mondja??? És ha anyaghiba miatt egy hét múlva kettétörik???
Kérem, hogy aki ért a dologhoz, adjon tanácsot.
Köszönöm