Gabonapehelyből sütemény? (beszélgetés)
nekem is van vagy 2 kiló gabonapelyhem itthon, de nem gyerekeknek, a férjem szereti, de ezek tört gabonapelyhek és nem ízlik neki, gondoltam sütök belőle valamit... ez már régen volt, azóta is áll a szekrényben...
tud vki sütős verziót is és ami nem annyira krémes?
Hú köszi mindenkinek, ezek tökjó ötletek, nem is értem hogy nem jutott eszembe? :-D
mondjuk a gyümölcsök és a gyerekeim annyira nem barátok, de a pudingos verziót kipróbálom.
Törd össze és keverd össze robotgéppel vajjal. Ez lehet egy sütialap. Tedd kapcsos tortaformába és önts rá pl picit sűrűbb főzős csokipudingot.
Hűtőbe vele és 3 óra múlva jól összedermed!
De még a csokipudingba is tehetsz vajat, ha kihűlt és akkor sokkal krémesebb lesz! Mi pici kávét is teszünk bele, na attól pikáns lesz :)
Egzotikus párnácskák
Hozzávalók:
* 1 adaghoz:
* 1 kivi
* 1 szem füge (befőtt vagy aszalt)
* negyed érett mangó
* 1 teáskanál citromlé
* 1 dl natúr joghurt
* 1 evőkanál tejföl
* 1 teáskanál méz
* 4 dkg gabonapehely párnácska (pl. Toppas)
Elkészítés
A kivit meghámozzuk, négybe, majd szeletkékre vágjuk. A fügét lecsepegtetjük, gerezdekre vágjuk. A mangót meghámozzuk.
A mangót a citromlével, a joghurttal, a tejföllel és a mézzel összeturmixoljuk vagy villával összetörjük. A gabonapehely-párnácskákat mélytányérba szórjuk, rátesszük a kivit és a fügét. Ráöntjük a mangós szószt, és azonnal fogyasztjuk.
Talán,ha meleg pudinggal leöntenéd,összekevernéd, és esetleg gyümölcsdarabkákat is dobhatnál bele.
Jól lehűteni,és tejszínnel a tetején tálalni.
Ha csokipudingot használsz,abba ne tegyél gyümölcsöt.
Sziasztok!
Van itthon egy doboz gabonapehely, amire hetek óta rá se néznek a gyerekek, gondoltam hátha valami sütit lehetne belőle sütni, hogy ne dobjam ki, habár semmi baja, mert vissza volt zárva a doboz.
A nugátos párnácskáról van szó, ami ilyen csokis-nugátos krémmel van töltve.
Remélem tudtok valami jó receptet és megosztjátok velem! :-)
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Melyik gabonapehely finom és egészséges?
- Ki tudja, hogy a Nesquik gabonapehelyben található állatkertes játékban hogyan lehet tavat, vizet tenni az állatoknak?