Fülfájásra milyen vény nélküli gyógyszer kapható? (tudásbázis)
a melegítés nem minden esetben javasolt, sőt, van, amikor kifejezetten tiltott.
Többféle gyulladás lehet a fülben, a terápiához tudni kell, hogy hallójárat-gyulladás, savós vagy gennyes középfülgyulladás, vagy egyéb más dolog.
A fülgyertyát nagyon határozottan megtiltotta egyszer apáromnak a fül-orr-gégész.
"A kövirózsa leveléből kinyert zöldes színű folyadék kiváló gyulladásgátló hatású. Huzat, fülfájás, fogfájás és nyaki nyirokmirigy duzzanatok kezelésére is alkalmas, a levével átitatott vattával dugaszoljuk be a fület éjszakára."
Forrás: Wikepedia
Mi nem vattát tettünk a fülbe, hanem cseppentővel csepegtettük a fülbe, de a vattás ötlet is jónak hangzik. :)
Nekünk ill. a lányomnak egy kenőcs vállt be, de azt hiszem vényköteles.Nálunk kiadják bizonyos patikákban recept nélkül is.
Bactroban kenőcs a neve.
nekem minden évszakban, elég hozzá egy erősebb szél (csak a hidegtől hamarabb) :(
végleg megszűnteti, vagy csak tüneti kezelés? Mert mint írtam, nekem pár perc alatt elmúlik, amint szélvédett meleg helyre megyek (az utcán, amikor épp fáj, meg nem tudok cseppentgetni..)
Fülgyertyát patikában, gyógynövényboltban vehetsz. A használatára keress rá.
Akitől én tanultam, és profi szakember a témában Ruga Zsóka, keress rá a nevére. Már ennek tízegynéhány éve, nem tudom, ő hol érhető el. Anno ő hozta be az első gyertyákat, könyve is van.
De már ezer meg millió leírás és tapasztalat van a neten, tehát igyekezz nem belefulladni a sok információba...:-)
bocsánat, én is kérdeznék:
1. A fülgyertya és a kövirózsa pontosan milyen bajra jók? Mert a fájdalom lehet annyiféle eredetű...
nekem pl. a hideg szélben szokott éktelenül fájni, arra is jó? (mondjuk, mikor hazaérek, a melegben elmúlik, akkor meg már nem kellene használnom) Vagy megelőzésre is jó?
2. hol lehet ilyen fülgyertyát venni?
Fülgyertya és kövirózsa.
Az orvosoknak egy ideje már nem nagyon hiszek. A nagylányom fülfájós volt, amíg nyomattuk az orvosok által adott antibiotikumot, addig mindig visszatért. A fülgyertyától tényleg elmúlt, és utána már alig volt probléma, és a gyertya használatával elértük, hogy nem kellett többet antibiotikum.
Nem mindegy, mivel mérgezi az ember magát vagy főleg a gyerekét.
Kövirózsa csepp.
Gyógyszertárban, kapható, nagyon hatásos,és kiméletes, kb 1600 ft-ba kerül,én ennyiért vettem tavaly decemberben.
Kőrózsa!
Recept nélkül vehető virágboltban, és igénytelen.
További ajánlott fórumok:
- Írnátok nekem olyan tea nevet, ami gyógyszertárban kapható és diétás, anyagcseregyorsító?
- Tudnátok nekem mensis görcsökre vény nélkül kapható gyógyszer ajánlani? (nem az ismert, megszokottakat)
- Allergia ellen milyen vény nélküli gyógyszert ajánlanátok ami hatásos és olcsó? (ami bevált)
- Tudnátok írni hazánkban is kapható étvágycsökkentő gyógyszert?
- Fogfájásra kellene valami vénynélküli gyógyszer ami tényleg hat, mi a legjobb?
- Csak Budapesten kapható gyógyszert lehet rendelni vidéki gyógyszertárba?