Fujtott hús - ismeri valaki? Tipikus lagzis étel (volt gyerekkoromban...) (tudásbázis)
köszönöm!!!!
igen, ennyire puritán a fujtott hús, ez lehet a receptje.
Nagyon kedves vagy, köszönöm!
Azt gondolom, az lehet,amit disznóvágáskor szoktunk csinálni a nagyobb nyesedékekből, hogy ebédig se éhezzen a nép :)
Lényeges,hogy zsíros hús legyen, és nem kell túl vastag szelet. Lehet lágyékos, comb,lapocka,vagy tarja nyesedék is.Nem klopfoljuk egyáltalán, csak lerakjuk simán a kizsírozott tepsibe.Megsózzuk,borsozzuk,és alufóliával az első negyedórában,megríkatjuk :) Levesszük a fóliát, és sok sok apróra vágott fokhagymával megszórjuk. Még negyed óra, és kész is. Van, ahol a kész húst utólag kis pirospaprikával megszórják.
Ezt elvittem, mert megtetszett!
Köszi
:)
köszönöm, ez valójában pörkölt, csak nem kockára vágott hússal :)
Én marhahúsból szoktam csinálni. Jó sok vöröshagymát felvágok, olajon megdinsztelem. Ezt követően csinálok egy pörköltalapot (só, bors, pirospaprika, majoranna, vegeta esetleg) + teszek hozzá őrölt fűszerköményt is, fokhagyma is mehet bele. A hússzeleteket belehelyezem, felöntöm egy kevés vízzel, majd lefedve párolom jó sokáig. Ha a hús megpuhult leveszem a fedőt és megvárom, h elfőjjön a víz, így jó sok szavatja lesz.
Sima főtt krumplival tálalom. :))
épp azt ettem az előbb:)))
olyan éhes lettem ahogy az ételről írtunk:)
Igen,de annak azért jellegzetesebb az íze:)
én sütök ki mindig tepertőt és annak a zsírját ha kell ilyenkor használom.
mindenkinek köszönöm a segítséget! sajnos nem ezek azok, de a fokhagymás cscomb jól hangzik...
Vanessza, ha Te szoktál ilyet csinálni, akkor miért nem írtad le a receptjét? :)
Kedves Hozzáértők!
Gyerekkoromban minden lagzinak jellegzetes étele volt ez a fujott hús..legalábbis felénk így hívták.
A mai napig magam elé tudom képzelni az ízét-illatát, de otthon sohasem csináltuk.
Minap eszembe jutott és elhatároztam, hogy elkészítem.
De a neten sok helyen (mindmegette stb.) található receptek nem azok, amit én keresek.
Az én gyerekkorom fujtott húsa fokhagymás, vékony, nagyon puha, ízes szeletekben volt.
Valaki tud nekem segíteni? Lehet, hogy amire én gondolok, azt máshogy nevezik más tájegységeken.
További ajánlott fórumok:
- Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? - És mi lett belőled?
- Szellemekkel kapcsolatos gyerekkori élményetek volt már?
- Mai gyerekek kontra mi gyerekkorunk
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Egy fiatal nő kezdeményezheti a tegeződést egy idősebb férfi felé, akit gyerekkora óta ismer,de már ciki a csókolom?
- Zenék, amiket elsőként hallottál gyerekkorodban...