Frontok, vérnyomásingadozás (beszélgetés)
Érthetetetlenül irtad. A 93 diasztole kissé magas?De mindig a systoléval együttvetve kell értékelni
Jwllwmzőwn ewffwl/hajnalban 200/100 volt egy időben és dálutánra éement 130/140/80-ra
Egyszer 80/40 volt és káőrázott a szemem ois a szédüléstöl,m Akkor abbahagytam a v.nyomás csökkentőt
160-170- röl indul hajnalban ls aránylag gyorsan lemegy 130-140/80-ra
88-90tegnap este 93.ez sok"
Ne izéjj már hogí sok, sőt.....
Tudom már sok téma van ezzel kapcsolatban, de olyan emberek véleményére lennék kíváncsi akik hasonló problémákkal kuzdenek.
Par hónapja szedek a vernyomasra gyógyszert, otthon Magyarországon jó is volt, nyáron, sőt 120/80 vagy még alatta 110,en így érzem jól magam.
Aztán elkerultem egy hideg hegyvidéki országba, itt már eleve magasabb, gondolom az 1000 miatt is, kérdeztem az orvosom nem e kellene adagot emelni, azt mondta nem. Az első még úgy ahogy jó 130 de volt már 140 is, a második szinte mindig mostanaban 88-90tegnap este 93.ez sok.
Most persze megint két nap alatt csokkent a hőmérséklet, jön a Hideg hétvégére 0 fok, utána megint 18fok...egy nap alatt ezek a változások teljesen kikeszitenek. Alapból szinte mindig fáj a fejem.
Nekem egyébként mindig a diasztoles volt a magasabb még a gyógyszer szedés előtt is.
De én úgy gondolnám, télen főleg itt a hegyekbe a hidegbe soha nem lesz Magyarországi vernyomasom, én azt hittem aki gyogyszert szed annak sosincs baja a hőmérséklet valtozasaival...
Más akinek hasonló problémái vannak?