Forgalmi engedély okmányismeret szakértőt keresek (beszélgetős fórum)
Köszönöm szépen állítólag rendben van.???
Telefononon hívtam az NKH-t.Elmondtam a problémám,azt mondta a telefonba:
Kézzel kell beírni a színt a műszaki lapra,nyílván tévedtek.
Menjek be,(oda-vissza 70km)adnak egy másik műszaki lapot ,avval az okmányirodába (újabb 32 km),és díjmentesen kapok új forgalmit.
Gyalog kell beírni valamit a mai vonalkódos,számítógépes,kizárólagos szoftveres világban??Nekem már ez is furcsa.
Elindultam Veszprémbe ,már majdnem nekiálltak új papírt csinálni ,mikor egy alkalmazott,(bocsánat ,koordinátor) egy színskálával a kezében megjelent és azzal nyugtatgatott, ezután az autó szín nem zöld lesz hanem kék.
Mondom neki, ha beírja a rendszámkeresőbe a rendőr vagy bárki azt kapja, hogy türkizzöld, a forgalmin kék van,ergo loptam az autót.
Elindultam haza ,az első utam a rendőrségre vezetett.
Kértem , ott az autó az ajtó előtt, igazoljanak le ahogy kell precízen.Nézzék meg először mit látnak.
Azonnal beírták a keresőbe a rendszámot és látták, hogy nem az okmányszerinti szín áll ott.
Mosoly,zavartság látszott a főtörzszászlós úron.
Felhívta az okmányirodát, ahol olyasmit mondtak mint a NKH-nál,tehát május 1-től megszűntek a padlizsánszürke,hupilila, türkizzöld fogalmak.
Tehát ami eddig zöld volt most kék lett.
Azért a hatóságoknak jó lenne egyhúron pendülni nem?
Ez a vizsga most 22650+kb 2000 Ft felesleges üzemanyag kts.+csomó idegeskedésbe került.
Mindenki nézze meg akármilyen hatóságnál mit vesz át és azonnal kérdezzen rá,ha valami nem passz.!
Köszönöm a segítséget.
Várj egy kicsit.
A párom hazajön, elolvastatom vele amit írtál.Rendőrők vagyunk.Ő jobban ért az ilyesmihez.Nem tudom vágni fogja-e a problémádat, de valami tanácsit biztos tud adni.Még nincs itthon, de majd jelentkezem
Ettől féltem.
A NKH -nál vizsgáztatták az autót,a környezetvédelmi cimkét a rendszámra rá is ragasztották,adtak egy A4 műszaki lapot,amivel majd a lefoglalt időpontban egy okmányirodában megjelentem és ott csinálták az új forgalmit.
A műszaki lapon futólag láttam is egy adatot,sok egyéb mellett ,hogy "szín:kék"
Azt gondoltam,biztos a környezetvédelmi cimke színe ,ami sötétkék.
Nem is foglalkoztam tovább vele.
A meglepetés otthon ért, mikor az új forgalmimat tanulmányoztam,a szín:kék van beírva pedig az autó tüzkizzöld.
A vizsgán is legalább 4 fényképet csinálnak róla.
Az igazi kérdésem most jön:
Ilyen kor mit tehetek?Nyílvánvaló tévedés lehet ,de mit csináljak?
Az okmányirodába hiába megyek vissza az ügyintéző a műszaki papírról csinálta a forgalmit.
(Igaz összehasonlíthatta volna a régi forgalmi adataival,mégis Ő a hatóság dolgozója)
A közlekedési hatósághoz menjek vissza?
Ott a képembe nyomhatják loptam ,átfestettem 1 hét alatt az autót türkizzöldre ,hiszem amit a hatósági papiron írva van az kék.?
Ne menjek sehova majdcsak totálkáros lesz egyszer én meg benne darabokban,aztán egyék meg amit főztek?
Mit csináljak?
SEGÍTENE valaki?
Frissen műszaki vizsgázott autóm forgalmiját cserélni kellett,mert a régi betelt.
Új formátumú,3-ba hajtogatott okmányt csináltak az okmányirodán.
Az "R" jelű kód mellé írtak egy számot és egy színt.
Kérdésem:ez lenne az autó színe?
De jó lenne ha ha szakember pl okmányismerő rendőr válaszolna!
De szívesen veszek bárkitől segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Lejárt forgalmi engedélyt elvette a rendőr.Mi a teendő ezután?
- Szőlővel kapcsolatos tanácsokat tud valaki adni? Oldalt keresek vagy szakértőt!
- Gázbojler szakértőt keresek. 2 hónapos a gázbojler, lassan jön a melegvíz és furcsa sistergő hangot ad, lehet valami baja?
- Forgalmi engedély - címváltozás
- EUs munkavállalási családegyesítéssel, Ausztria. Szakértőt keresek, vagy olyan embert, aki nagyon otthon van a témában, tud valaki segíteni?
- Forgalmi engedély, névváltozás, biztosítóváltás..