Fontosnak érzed, hogy Nőnapra felköszöntsenek? És ajándékot is vársz? És mit? (beszélgetős fórum)
Azt a nőnapot sosem felejtem el...olyan tizenkét éve. Új munkahelyen voltam, alig pár napja, és én is kaptam egy szál szegfűt a főnöktől. (Női munkahely volt.)
Jöttem vele haza nagy örömmel, a férjem már akkor mozgáskorlátozott volt, de bottal tudott még járni. Ő kicsit szégyenkezve, hogy "csak" szóban tud köszönteni, elmondta, hogy mindjárt be lehet gyújtani, már bekészítette. Oké, én még elszaladok a boltba...
Mire hazaértem, égett a tűz, de a férjem azzal fogadott, hogy eltört a lába, ráesett, ahogy begyújtani indult. Bekakadt a bot a fotel sarkába...
Ezzel a töréssel kezdődtek a nagyobb bajok, mert rövid idő műlva jelentkeztek a szövődmények. Azóta már meg is halt a férjem, pár hónapja.
Ha bárki is köszöntene Nőnapon, nem esne igazán jól. A figyelmességet persze értékelni kell, ez az illem parancsa...
Nem szoktam ennek jelentőséget tulajdonítani.
Aki szeret felköszönt. Annak mindig nagyon örülök, bármilyen csekélység is.
Érdekből, muszájból, és elvárásból, képmutatásból engem ne köszöntsön fel senki.
Ez utóbbit egyetlenegyszer tapasztaltam, kb 2 évvel évvel ezelőtt.
Legszívesebben a ronda, jelentéktelen virágát kidobtam volna a kukába. (Ha nem lett volna a főnököm.:/)
Bocs, de a nőnap nem kommunista ünnep, hanem NEMZETKÖZI!!!
Egyébként USA- ból ered; 1857. március 8.-án a nők az egyenjogúságért tünettek.... Magyarországon 1913.-óta ünneplik.
"azt gondolom, aki drága ajándékot vesz, hijján van a szeretetnek, mert a mosoly , a gondolat ingyen van, és örömet okoz."
Vagy gazdagabb, mint te. Ez felmerült, mint lehetőség?
Nem-Nem-semmit.
:)
egyet értek a gesztus a fontos, én nő vagyok , de egy magam által szerkesztett üdvözlö lappal szoktam boldog nőnapot kivánni a kolleganőimnek
de ahogy érzékelem, főként férfiaktól várjátok a felköszöntést
ez olyan mint a falevél... mindegy kitől kapod, a szándék a lényeg...
egyébként én a páromtól csokit kaptam, mert tudja, hogy szeretek "enni" és a virágot nem lehet megenni.....
de ez az én értékrendem....
nagyon szeretem a virágot is, de mivel a kertemben sok féle van, én szeretem a helyén csodálni, és nem megröviditeni az életét, azért, hogy egy vázába végezze, pár napon belül.
azt gondolom, aki drága ajándékot vesz, hijján van a szeretetnek, mert a mosoly , a gondolat ingyen van, és örömet okoz.
dehát attól szép az élet, hogy mindenki más és más
én magam nevében boldog NŐNAPOT kivánok minden nő társamnak, egy szál sárga rózsával ( képzeld hozzá)
boldog hétköznapokat kivánok minden kedves olvasónak és irónak
Hát, 37 éve is nőnap volt ezen a napon :-)
A barátnőm Viktória, megunta, hogy dec23-án kell ünnepelni, mert azt mindig elmosta a karácsony, keresett egy másodlagos Viktória napot nyáron és azóta ott ünnepel.
Van Zoltán-nap júniusban is...
A fiam is Zoltán, a második neve Előd, őt arra köszöntjük.
Már többen írták, és én is csatlakozom, hogy nem várom el az ajándékot, köszöntést, de jólesik, ha valaki megteszi.
Van egy nagyon emlékezetes nőnapom (illetve kettő), amikor csak egy A/4-es papírt kaptam. Főiskolás voltam, a csoportban 14 lány és 2 fiú. A fiúk szerettek volna minket meglepni, de hát csóró főiskolás mit adjon ennyi nőszemélynek? A legjobbat találták ki: magyar szakosok lévén nekiálltak verset írni. De olyat, amiben mindenkit megemlítettek. Aztán megkaptuk a verset kinyomtatva, aláírva. Azóta is őrzöm. Meg egy év múlva jött a folytatása, így két versem van tőlük.
Természetesen nagyon jól esik, ha felköszöntenek e nap alkalmából, akár szóval, virággal, apró figyelmességgel.
Reggel fivérem sms-ére ébredtem, váratlan volt és aranyos.
Mindig eljátszom, hogy nem kell nekem semmi, mert nálunk minden nap Valentín/nő/névnap van, aztán mégis kapok valami apróságot aminek nagyon örülök :)
Ennek megfelelően tavaly túrórudit kaptam, de idén örülök, ha éjfélre hazaér... :S
További ajánlott fórumok:
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Mit tennél, ha kapnál egy olyan ajándékot, amit nem neked szántak?
- Kaptatok idén ciki ajándékot? Ha igen, mit?
- Hogyan lehetne az önhibájukon kívül szegénnyé váló embereknek ajándékot adni?
- Megtudtam, hogy a férjem ajándékot vett nekem karácsonyra....
- A férfiak általában minden nő ismerőst felköszöntenek nőnapon, vagy csak azokat, akik közel állnak hozzájuk?