Fogyatékossági támogatás utalása (tudásbázis)
Üdvözlök mindenkit.
Érdeklődni szeretnék,hogy ezek alapján járna e a Fogy.támogatas: ? Mert az Államkincstárba szeretném beadni a kérelmet a fogyatékossági támogatás ellátásra.
- Gerinc ( korlátozott )
- Cukorbetegség 3 éve
- Magas vérnyomás 3 éve
- Laktóz intolerancia
- Enzim hiány ( rendszeres gyomorbélbetegség )
Remélem van valakinek friss informació erröl.
Fogyatékssági mikor lesz számlán?
Baranya megye
Sziasztok a fogyatekossági támogatás 13 havi mikor várható?
A választ köszönöm
Szia én megkaptam a fogyatékosságit ami 1 havi osszeg
és a dupla nyugdíjat is
Szia. Érdeklődnék, ha most a postai utalványok nem jött a fogyatékosságira 13. havi, akkor arra mikor küldik? Tudsz erről valami infót?
Köszönöm!
Jó napot kívánok mindenkinek!
Szomorú hogy e felől kell érdeklődnöm a saját részemre. De lenne egy olyan kérdésem hogy ezek alapján még kapom a fogyatékossági leszázalékolást?
Asthma
Veleszületett gerinc betegség ami korlátozza az eletvitelemet és nem szabad emelném ami papírra is bele van írva. + Fizikoterápiás járok.
Magasvérnyomás 3 éve
Cukorbetegség 3 éve ( 10-15- valamikor 20 is )
Nem viccelek tényleg.
Mindenre gyógyszert szedek folyamatosan! Ezek alapján ha a háziorvos megírja a dokumentumot ahová kell akkor jóváhagyják vagy menni kell majd bizottság elé?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziaxztok fotra kapunk 13 havit? Ezt talaltam a hvg.hun
az utalást a kormányrendeletben meghatározott más ellátások jogosultjai is – írja az ado.hu. Így megilleti a juttatás többek között a korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban, átmeneti bányászjáradékban, táncművészeti életjáradékban, rokkantsági ellátásban, rehabilitációs ellátásban, baleseti járadékban, bányászok egészségkárosodási járadékában, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában vagy éppen rokkantsági járadékban részesülőket.
Sziasztok!
Igen mi kaptunk visszamenőleg fogyatékossági támogatást!
Minden hónap 4-ig számlára kell hogy utalják, de általában a családi pótlékkal egy időben szokták utalni, szóval általában 2. körül rajta van,ha jól tudom a posta 5-ig kell hogy ki vigye.
Mivel a fogyatékossági is nyugdíjszerű járadék, most december elején kapjuk meg az emelést, vissza menőleg januárig, ugyanúgy mint a nyugdíjasok!
Remélem tudtam segíteni!
Kellemes, békés, boldog ünnepeket kívánok mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Kinek jár fogyatékossági támogatás?
- Méltányossági kérelem esetén figyelmbe veszik a fogyatékossági támogatás öszegét?
- Egyszeri anyasági támogatás utalása
- Egészségkárosodási támogatást (EGYT) lehet rokkantsági járadékkal és fogyatékossági támogatással együtt kapni?
- Igénylés után mennyi idő elteltével érkezik a fogyatékossági támogatás?