Finom kelt juhtúrós pogácsa recept
A Finom kelt juhtúrós pogácsa hozzávalói:Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:
– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
– fél kocka élesztő (2,5 dkg)
– 35-40 dkg juhtúró
– 2 evőkanál 20%-os tejföl
– 1 evőkanál só
– fél bögre 2,8% -os tej (1,25 dl)
– 1 kocka (10 dkg!) vaj vagy margarin
– 2 tojás sárgája
A tetejére:
– 10 dkg reszelt sajt
– 1 tojás sárgája
A Finom kelt juhtúrós pogácsa elkészítési módja:
Elkészítése: 1. A vajat mikróban puhára olvasztjuk (nem folyósra!), majd belemorzsoljuk a juhtúrót és simára keverjük. Ha nagyon nem akarja megadni magát a túró, akkor nyugodtan mikrózzuk még egy kicsit, nem fog neki megártani. 2. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, a sót, a tejet, majd a tojás sárgákat. 3. Morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk a tetejére a lisztet, a egy villával nagyjából keverjük össze, majd gyúrjuk össze, takarjuk le, és tegyük éjszakára hűtőszekrénybe. 4. Felhasználás előtt húsz-harminc perccel vegyük ki a hűtőből, hogy a tésztával könnyebb legyen dolgozni. 5. A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra, alul-felül sütés programra. 6. A tésztát lisztezett felületen körülbelül másfél centire nyújtjuk minél magasabb, annál mutatósabb), és apró vagy tetszés szerint akár egész nagy pogácsákat szaggatunk belőlük. 7. A tetejüket tojássárgával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd aranyszínűre sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. aug. 27. 14:38
A finom kelt juhtúrós pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.