Fiatalon elhalálozott férj esetén a felesége intézheti a temetést, vagy a férj szülei? (tudásbázis)
Igen a feleség döntheti el hova legyen el temetve a férje,én és igy voltam.
A szüleit meg lehet kérdezni hogyan gondolják ,de a végleges döntés a feleségé.
Az új kapcsolatról annyit,hogy nekem is van új kapcsolatom de az első férjem akkor is itt van a szívemben őt senki sem törölheti ki onnan,és a gyerekeimmel is kijárunk a temetőbe azóta is.
A szüleiről annyit ,hogy 14 km-re laknak de csak 1-2 x jönnek a fiuk sírjához évente,jól döntöttem,hogy a falunkba temettük a férjemet.
Most lennénk vasárnap 25 éves házasok,és az új párom tiszteletben tartja,hogy szükségem van a hétvégén a halott férjemre való emlékezésre.
Én pontosan tudom, hogy a férjem mit szeretne tetetni a testével, a szülei nem, mert velük nem beszélt erről. Nem engednék a szülőknek. Onnantól kezdve, hogy házasok vagyunk, én vagyok neki az első (nem véletlen, hogy a házasság feljogosít erre). Aki gondolatban nem hozta meg azt a lépést, az ne házasodjon.
Mi van, ha a feleség új életet kezd? Semmi, az az élet rendje. Nem hiszem, hogy ha valakinek fontos, hogy a közelben legyen temetve az elhunyt férje, akkor utána "felé se néz".
A szülők meg idősek vagy sem, ha akarnak mennek. Ha azt vennénk számításba kinek mennyit kell utazni, akkor a feleségnek és a gyereknek többet kellene életében utazgani, mint annak, akinek kevesebb van hátra (és ők is lesznek jó esetben öregek). De nem ez döntő.
Hát nem tudom!Abban is van igazság,hogy ha megidősödnek a szülők nekik nehéz lenne utazgatni,és mi van,ha a feleség új életet kezd...
Viszont abban is,hogy ő volt a felesége,és ott a gyerkőc is,aki mindennap kijárhatna,ha hiányozna neki az apja.....Nehéz döntés!!!
Szia!
Én engednék a szülőknek. Annál szerintem nagyobb fájdalom nincs, mint eltemetni a gyermeked. Arról ne is beszéljünk, hogy ők öregek, nehezebben utaznak 80 kilómétert, viszont biztos gondoznák a sírt. Míg a feleség nem biztos.
Egyértelműen a feleség.
Csak neki van ehhez joga.
Részvétem ... 28 éves voltam mikor elvesztettem a férjemet. Sajnos a költségeket a feleségnek kell megfizetni. Nem elég a fájdalom , még a temetést is fizetni kell...Nekem szüleim segitettek .
anyóstól is kértem (kaptam is ) de vissza kellett adnom .. NEM KÖNNYÜ ...eggyütt érzek vele...nem is beszélve ami utánna jön még...
Borzasztó:(
Lehet engednék a szülőknek,hogy hozzájuk közel legyen eltemetve.Azon a helyen ahol a rokonság is van,végül is az a hely a szülőotthon,és ha a szülők idősebbek lesznek akkor tortúra minden út ,hogy eljussanak a szeretett fiúkhoz.
Én így látom.
Rohadékok???
Szülő temeti a gyerekét, ember!!!! Gondolkozz már!
Én megértem a szülőket is, meg a feleséget is.
A szülő haláláig ki fog járni a temetőbe, az özvegy már nem biztos, a gyerek meg az anyuka nevelésétől függ. Vagyis remélhetőleg ki fog járni.
Szomorú helyzet, nem tudom mi lenne a legjobb megoldás :-(((
A halotti anyakönyvi kivonatot a feleségnek adják ki, és ő ezzel kezdheti intézni a temetést.
A fájdalomban osztozóknak meg össze kellene fogniuk, és támogatniuk egymást.
Közeli ismerős férje elhalálozott, vita megy a feleség és a szülők között, hogy ki mit intézzen és hova temessék. A szülők a szülőfalujába szeretnék, 80 km-el arrébb, a feleség pedig a lakóhelyükön levő temetőbe, hogy a kisfiúkkal kimehessenek amikor csak akarnak.
Szörnyű tragédia, vajon élt át már más is hasonlót?
További ajánlott fórumok:
- Született feleségek (spoilermentesen)
- Benkő feleséget keres:-))
- Fiatalon (akár nagyon fiatalon) már kismamák, anyukák!
- Hogyan kell bejelenteni az elhalálozást?
- Az elhalálozott nagynéném svéd nyugdiját az utolsó 4 évben nem vette fel, örököltem-e azt?
- Nyílt örökbefogadásnál jár-e valamilyen támogatás, ha az örökbefogadás előtt az apa elhalálozott?