Felelőtlenség volt a szülők részéről?Ti hány évesen vinnétek először a gyereketek ilyen rendezvényre? (beszélgetés)
Fiunkat 2-3 éves korától kezdődően visszük, nem tul gyakran, évente 3-4 alkalommal. Most ő ad nekünk tippet, mire menjünk. De inkább már csak én megyek, a férjemet már olyan nagyon nem érdekli mint 20-25 évvel ezelőtt.
4-5 éves volt, amikor Nagy Feróval táncolt a színpadon.
Hát a múltkor mi is a férjemmel év után eljutottunk a kedvesnc együttesünk koncertjére!
Mit ne mondjak mi is nagyon levoltunk döbbenve hogy nem egy kisgyerekes családot láttunk és ők is az álló,dühöngő részen álltak pedig volt nagyon sok ülőhely is és egy elkerített rész is ami kimondottan gyerekek részére volt!
Apával beszélgettük,hogy a mi 1,5 éves kisfiunk ezt hogy bírná!Volt már vagy este 10 óra,nemtudom az én fiamat 8-nál tovább nemtudom fent trtani!tehát én azt is gondolom,hogy ilyenkor már ágyban a helye a 4-5 éves gyereknek is!no meg persze ez nem is neki megfelelő program!Persze egy nyári szabadtéri,délutáni fesztivál az más!
Pedig higyétek el én sem vagyok paramami de én azt gondolom hogy ez nem helyén való!
A mai anyukák borzasztóak szerintem. Még a széltől is óvják gyereküket, pedig csak maguktól kellene.
És még annyit elmondanék, hogy ugyan a fiam volt velünk mindenhol, de ennek ellenére nem próbálta a drogozást és nem is akarja, nem issza hülyére magát és még sorolhatnám. De sok ilyen túlféltett gyerekből ami lesz...
Az én fiam amellett, hogy vittem buliba és koncertre is, sok mondókát, verset, éneket ismert, valamint sok-sok mesét tudott kívülről és meg tudta mondani 5 ismerős címét, telefonszámát és tudta a saját és szülei adatait.
Tehát attól még, hogy elvisszük ilyen helyekre nem jelenti azt, hogy mást sem csinál és koravén lesz.
Hidd el! Én már tapasztalatból beszélek, hiszem a fiam 22 éves.
Nem, nem veszélyeztettem a gyerekemet, sokkal többet foglalkoztam vele és foglalkozom vele, mint sok olyan szülő, aki max a bábszínházba viszi el. Nem lett nyámnyila, sok barátja volt és van. Nem csak a saját korosztályának megfelelő ismeretekkel rendelkezett, hanem idősebbekével is.
Szerintem meg egy ekkora gyereknek esti mese, meg jó éjt! puszi való és nem koncert! Elveszitek tőlük a gyerekkort. Nem az ő korának megfelelő elfoglaltság egy élő felnőtteknek szóló koncert. Erre pedig nem alternatíva a tv előtt ücsörgés. Nem gondoljátok, hogy koravén, életunt serdülő lesz belőle? Arról már nem is szólva, hogy a korosztályából nem fog tudni barátot szerezni,mert számára unalmasak lesznek a korának megfelelő tevékenységek?
Az említett 5 éves egyáltalán tud játszani? Ismeri korának megfelelő dalos játékokat, kiszámolókat, mondókákat? Vagy erre már nem jut idő a koncert után?
A szülőnek nem csak a testi épségre kell vigyáznia, hanem mint törvényes képviselőnek, felelős a szellemi, lelki fejlődéséért is.
Az ilyen fajta viselkedéssel veszélyezteti a gyerekét. Jobb lett volna, ha hallgatsz róla:(
Nem is értem miért kell ilyenekkel foglalkozni. Mindenki döntse el, hogy hova viszi a gyerekét.
Én is vittem házibuliba, koncertre, stb. És semmi baja. Jó a hallása, köszi:)
Szerintem sokkal rosszabb, amikor a szülő beteszi a gyereket a TV elé, hogy azzal foglalja el magát.
Nagykoncertre küzdőtérre mindaddig felelőtlenség elvinni a gyereket amíg fizikailag kisebb és gyengébb a felnőtteknél, illetve amíg nem képes vigyázni magára - ez úgy 14 éves kor után jöhet el. Szp elképzelés, hogy a szülő vigyáz rá, de egy ilyen tömegben sokszor magára sem tud vigyázni az emer :(
A Tankcsapda meg különösen nem való az 5 éves korosztálynak...
a dühöngő rész nekem is ijesztőnek tűnt,nem még egy pár éves gyereknek
amúgy a koncert fantasztikus volt
Akkor sikerült az első sorba jutni:) Örülök neki, remélem élvezted a koncertet!
Én nem vinném el, vagy ha nagy rajongója valamelyik énekesnek, akkor sem a dühöngőbe, hanem ülőhelyre. Onnan még mindig van esély lemenni, de biztos nem az első sorba. Apja nyakából úgyis látja, mi folyik ott. Engem 7 évesen vitt anyu először nagykoncertre és nagyon élveztem, de nem engedett le az állórészre, pedig nagyon jó lett volna, de mai fejemmel teljesen megértem.
nekem van Tankcsapda-rajongó 5 éves ismerősöm!! Nagyon sok koncertet megjárt már.
SZerintem hülyeség, de ha a gyerek valami miatt szereti-igényli sé a szülőnek van annyi esze, hogy nagyon vigyáz rá, akkor nagy élmény lehet, de sok szülő csak butaságból viszi ki a dübörgésbe szerencsétleneket!!!
További ajánlott fórumok:
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Szerintetek felelőtlenség 20 esetleg 18 év alatt gyereket vállalni?
- Gyermekem szeptember óta egyedül jár óvodába, szerintetek felelőtlenség ez?
- Mit szólnátok, ha gyereketek közölné: a saját neméhez vonzódik.
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Ti sem vihetitek óvodás gyereketeket június 1-től augusztus 31-ig óvodába csak azért, mert GYES-en vagytok kistesóval?