Fektetési nehézségek gyerekeknél (beszélgetés)
Jaja, nem tudom, mi lesz iden, de remelem, hogy nem kell megint kuzdeni Patrikkal minden este 2 hopapon at a kesei napnyugt amiatt.
Egy iskolas mar nagy, megerti, nem gond. Mondjuk en az o koraban mar dugiban olvastam kislampaval a takaro alatt fel ejszakakat :D Ugyhogy nemcsak megerto, hanem trukkos is egy ilyen koru gyerek :p
Igen, igy valahogy :)
Nem irod, hany eves a gyerek.
Nalunk 2,5 eves kor kornyeken kezdodott a cirkusz. Volt, hogy fel 11-kor ment aludni, merthogy 10-kor meg vilagos volt nyaron (ez volt az erv), hogy de nincs sotet.
Nalunk is volt ehes vagyok, szomjas vagyok, stb., ezt ugy kuszoboltuk ki, hogy fel 9-kor (9-kor kell nemmie aludni) raszolok, hogy ha ehes, szomjas, akkor most intezze, mert 9 utan nem kap.
Parszor ehesen ment aludni (jokora cirkusz kozepette), de megtanulta, hogy komolyan vegye, amit mondok.
Most 3,5 eves, es tobbe-kevesbe problemamentesen megy aludni.
Talan az is segitett, hogy hetente egyszer, penteken vagy szombaton velem alhat. Persze szinte naponta beprobalkozik, de tartjuk a heti egy napot. Igy ki van elegitve a bujas- meg szeretetigenye anelkul, hogy elkapatnank. Esetleg ezt is kiprobalhatod.
Nálunk a lefekvés nem volt gond, minden este olvastam neki, olvasok a mai napig is annak ellenére hogy 8 múlt, és szeret ő maga is olvasni.
A nehézség inkább azzal volt hogy nem akart kiengedni. Nálunk ami bevált, az a zenehallgatás, a mai napig zenével alszik el, mielőtt lefekszünk mi is, akkor kapcsolom ki. A másik, hogy szereti ha nincs sötét (bár itt nálunk az év felében inkább túl világosak az éjszakák mint túl sötétek).
A mesehősös ágyneműt nem próbáltam, de minden este kislámpánál meseolvasás, puszizkodás, összwbújás, és már alszik is. :)
Ja, még mindig "rongyizik", ami egy régi textilpelust jelent, azt kérni szokta alváshoz.
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek gyerekeknek
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
- Versek gyerekeknek
- Gyerekdalok. Tényleg szükségük van ilyenekre a gyerekeknek, egyáltalán szeretik őket?