Fahéjas kiflike recept


50 dkg finomliszt
5 dkg vaj (vagy zsír)
2 ek tejföl
5 dkg cukor
1 tojás
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
csipet só
Belseje kenéshez: 6 dkg puha vaj, 3 ek cukor, fahéj
Külső kenéshez: 1 tojássárgája
A Fahéjas kiflike elkészítési módja:
A hozzávalókból a felfutott élesztős tejjel tésztát gyúrunk, dagasztás után kettészedjük, két kerek lapra kinyújtjuk, megkenjük a fahéjas vajjal, egymásra téve összenyújtjuk, a kört háromszögekre vágjuk, a csúcsuktól feltekerjük kis kifliknek, megkenjük tojással és 180 fokos sütőben megsütjük.
Lehet bele tenni fahéj helyett kakaót, karobot, mézeskalács fűszerkeveréket is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kispocok, 2024. ápr. 23. 14:48
A fahéjas kiflike elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.