Facebookos fenyegető ellen hogyan érdemes fellépni? (tudásbázis)
Pár éve belefutottam egy vitába a fb.-on.
Albérlet kereső csoport.
Egy kutyás csaj (aki nem akart soha gyereket saját elmondása szerint) nekiesett az albérletet kereső anyukának. De úgy, hogy porig alázta, megszégyenítette, amiért gyermeket vállalt albérletbe. Szegény próbálta védeni magát, de a csaj sorozta rendesen.
Mivel nagy igazságérzettel vagyok megáldva (:)) sosem bírom megállni, hogy ne ugassak bele az ilyenekbe.
Úgyhogy elmagyaráztam a csajnak a véleményem, higgadtan, szépen.
Olyan jól sikerült, hogy sokan kiröhögték és engem támogattak.
Na itt elgurult a gyógyszere szegénynek és belémállt.
Így lett a gyerekem zabi, én meg egy felelelőtlen qva, amiért albérletbe szültem. (konkrétan semmibe nem trafált bele szegény, de nagyon igyekezett).
Na, kinyomtattam a lementett szöveget, elballagtam a rendőrségre, ahol kiderült, hogy tök felesleges ezzel foglalkozni, mert több idegeskedéssel járna, mint amennyit érne hogy nyilvánosan elnézést kér. Nem volt kedvem a hercehurcához, így hagytam.
De lehetett volna feljelentést tenni, mert nyilvánosan szidalmazott.
A te esetedben a fenyegetést kimerítheti, bár mivel virágnyelven fogalmazott, szerintem nem mennél nagyon sokra. Plusz ugye a következményektől is félhetnél.
Ez a "típus" hajlamos tényleg megkeresni. Nem ér annyit az egész, hogy félned kelljen tőle.
Be lehet állítani, h a kereső ne adja ki a te oldaladat, ha rákeresnek a nevedre.
Esetleg ideiglenesen ilyet is beállíthatsz.
Sziasztok mindenkinek :)
Írom az elejétől.
Volt a Facebookon egy bizonyos oldalon, videó megosztás.Nyilvanos vicces oldal. Amit le regáltam és erre az oldal vezetője mindennek elmond sèrteget a kommentjèben.
Összesègèben a téma tárgya a videó tartalma: ,,néni a buszon fejhallgatóval táncol és énekel.Majd hirtelen hangosabra vált.Az utasok kissè össze rezdülnek.Ennek le reagálása hogy egy csitri lány lerúgja őt az éppen nyitott buszajtón.A nènike egyből legurul a lépcsőn át.
Az én rövidke kommentem :
Úristen ebben meg mi a vicces?
Erre kapom a nyilvános oldal vezetőjètől ,aki alig van 20 eves kb... mindennek elhord a szemlyeskedèsbe ment át. Èn le regáltam nézzen tükörbe és dicsèrje önmagát rá fèr.
Jelentettem azt a kommentjèt ahol ócsárol. Facebook tiltotta ...
Nem tudom hogy működik pontosan meddig vagy milyen kár származik ebből neki.
Erre ma rám irt a nője és fenyegetnek.
Üres fenyegetés tudom. Ami igy szól. A szavakat moderálnom kellett az itteni szabályzatok tiszteletben tartása végett.
Te vén k***a Mit képzelsz magadról Ki a g*** hívott a csoportba húzzál a fekete gyászba malac képű vén k**** Ne aggódj mert ma a te fiókod is le lesz tiltva és minden csoportból ki leszel tiltva Nem ba**ot meg eléggé az urad hát gyere akkor az én uram majd elintéz akkor majd tudod mi az a vicc
Annyi a kérdésem üres fenyegetés vagy tudnak mit kezdeni, esetleg hekkelni?
Jelenteni nem tudnak semmit velem kapcsolatban nem sèrtegettem senkit.
Nem veszem ezt annyira a lelkemre hiszen tele van ilyenekkel a közösségi oldalak.(Még nem volt dolgom igy sertegetèssel szembesülni mondjuk közösségi oldalakon)
További ajánlott fórumok:
- Ti írnátok a facebookon a pasinak, aki tetszik nektek?
- Bándy Kata gyilkosa a facebookon
- Megcsalásnak számít-e, ha korábbi barátnőjével levelezget a pasim a facebookon?
- Bkv büntetés, fenyegetőzés
- Ti tudjátok párotok jelszavát mondjuk Facebookon?
- Találtam a Facebookon egy autót, de a tulaj nem ad elérhetőséget