Extra puding recept


1 zacskó tejszínízű pudingpor (vaníliás is jó)
1 ek cukor
0.6 l tej
2 érett banán
1-2 megmaradt Mikuláscsoki
Az Extra puding elkészítési módja:
Egy zacskó felfőzött, még rotyogó tejszín ízű vagy vaníliapudingban, cukor helyett - vagy minimális édesítés mellett - ízesítésként elkeverek két jó érett banánt. Kicsit tovább kell rotyogtatni ahhoz, hogy banánok finom simára szétfőjenek a pudingporos tejben, ezért ajánlott egy zacskó pudingporhoz fél liter helyett 6 deci tejet használni. A tűzről levéve várok 10 percet, tördelek bele csokidarabokat is és óvatosan elkeverem még egyszer, de úgy, hogy a darabok ne olvadjanak el teljesen. Így mehet a formába.
Össze is lehet törni villával a banánt alaposan, és éppen rottyantani picit a kész pudingban, de akkor elég az 5 dl tej.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. dec. 14. 19:42
Az extra puding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.