Ételünk a gyógyszerünk
1. Brokkoli - rákellenes, antioxidáns, béltisztító, kitűnő rostforrás, antibiotikus, vírusölő, serkenti a májműködést.
2. Eper - rákellenes, vírusölő, antibakteriális.
3. Köles - gluténmentes gabona, könnyen emészthető, erősen lúgos, rostokban gazdag, alacsony allergenitású.
4. Lazac - jótékony hatású halolajak bőséges forrása, jó a hormonrendszernek, a bőrnek, a csontoknak, és a fogaknak.
5. Alma - frissítő, segít székrekedés esetén, reaktiválja a jótékony hatású bélbaktériumokat, csökkenti a vér koleszterinszintjét, segít a mérgek eltávolításában.
6. Káposzta - nyersen fogyasztva méregteleníti a gyomrot és a vastagbél felső szakaszát, javítja az emésztést, serkenti az immunrendszer működését, vírus - és baktériumölő, rákellenes és antioxidáns hatású.
7. Sárgadinnye - kitűnő tisztító - és rehidratálószer, magas víztartalmú, a legjobb hatás érdekében magában fogyasszuk.
8. Fenyőmag - magas fehérje - és esszenciális zsírsavtartalmú, vegetáriánusok hús helyett is használhatják.
9. Burgonya - a krumpli leve erős tisztító tulajdonságú, jótékony hatással a májra és az izmokra, és energiával is feltölt.
10. Narancs - serkentő, frissítő, tisztító, bélfertőtlenítő, serkenti a bélmozgást.
11. Veteménybab - magas rosttartalmú, tisztítja a bélrendszert, segíti a jótékony hatású bélbaktériumok növekedését, eltávolítja a felesleges koleszterint.
12. Kiwi - eltávolítja a felesleges nátriumot a szervezetből, kitűnő emésztőenzim - forrás.
13. Csicseriborsó - támogatja a vese működését, tisztíja a beleket.
14. Rizs(barna) - nyugtatja az idegrendszert, enyhíti a depressziót, nagy energiatartalmú, leve jó hatású a csecsemők bélgörcseire és csillapítja a hasmenést.
15. Spenót - rákellenes, vérnyomás - szabályozó, erősíti az immunrendszert, segít csontjaink egészségének megőrzésében.
16. Avokádó - kiegyensúlyozott sav - bázis tartalmú, könnyen emészthető, jó hatású a vérre, megelőzi a vérszegénység kialakulását.
17. Cékla - kiváló béltisztítószer, megszünteti a veseköveket, jó hatású a vérképzésre, méregteleníti a májat és az epehólyagot.
18. Zab - magas rosttartalmú, enyhe hashajtó hatású, serkenti az emésztést, antioxidáns, kitűnő hatású a csontokra és a kötőszövetre.
19. Tök - magas lúgtartalmú, enyhíti a máj és a vér savasságát, a magok fogyasztása féregűző hatású a hengeres - és a szalagférgekre.
20. Paradicsom - több, mint 90% vizet tartalmaz, lúgos fertőtlenítő, a nyers paradicsom enyhíti a májgyulladást, nagy mennyiségben fogyasztva gátolhatja a kalcium - felszívódást.
Írta: Angel of darkness, 2007. december 5. 13:03
Fórumozz a témáról: Ételünk a gyógyszerünk fórum (eddig 11 hozzászólás)