Esküvőre lehet felvenni fehér ruhát? (tudásbázis)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek :)
Naaagyon sokat segítettetek :)
Igaz, hogy manapság már mindenki azt csinál, amit akar, és vannak, akik pl. színházba is úgy mennek, ahogy pl. én a kertbe, de ettől függetlenül vannak szabályok, amiket illik betartani. Bizonyos intelligencia szükséges hozzá, úgy gondolom, meg az, hogy az ember mozogjon olyan körökben és helyzetekben, amikor igenis be kell tartani a szabályokat, különben ferdén néznek rád - jogosan.
Egy kis szemezgetés, amit szerintem igenis tudni illik. Épp tegnap voltam esküvőn, és tapasztaltam, mennyire nincsenek tisztában emberek azzal, hogy pl. a templomba milyen ruhát kell felvenni.
"Kerülendő a tiszta fekete (gyász színe), tiszta fehér (tört fehér már lehet, ahogy láttunk az angol királyi esküvőn is a menyasszony ruháján) valamint teljesen piros kombináció is. Kerülni kell továbbá a nagyon feltűnő élénk színeket, valamint minden olyan túlzást -ékszer, smink, parfüm- amivel a mennyasszonyról elvonjuk a figyelmet
Fontos azt is megemlíteni, hogy templomi esküvő esetében a templomba nem illik fedetlen vállal, mély dekoltázzsal, vagy túlzottan rövid szoknyában belépni. Ha mégis, akkor legyen nálunk boleró, vékony blézer vagy stóla, amelyet felvehetünk mielőtt belépnénk a templomba."
Na,én arról soha nem hallotta,hogy lila színű ruhát sem illik viselni?Miért?
Pont ma megyünk lagziba és lila a ruhám. :)
engem pl nem zavarna, ha az esküvőmre fehéret vesznek fel, vagy feketét vagy lilát,
a férfiak öltönye általában úgyis fekete.
a csajok meg abba jöjjenek ami nekik tetszik, a menyasszonytól úgyse lesz szebb egyik sem :)))))).
Ez a jó válasz! :-)
Mellesleg sosem hallottam arról (szerencsére), hogy sem fehérben, sem feketében, sem lilában, stb. nem illik esküvöre menni.
Én feketén kívül nemigen veszek fel valamit (max. fehéret), de ha már így áll a dolog, akkor kénytelen lennék meztelen menni. Úgy illik?? :-D
Miért is ne? Én simán felvenném.
(Sosem érdekelt, hogy mi illik, s mi nem.)
Szerintem se húzz fel fehéret (és feketét sem).
A piros szerintem nem gond, de az a legbiztosabb, ha rákérdezel a menyasszonytól. :)
szoknya hosszába*
*ha mini
Van sok verzió :):)
Csak dönteni nem tudok :)
További ajánlott fórumok:
- Esküvőre fehéret... !?
- Aranyszínű szandihoz milyen színű ruhát lehet felvenni?
- Esküvőre fel lehet venni fekete ruhát?
- Szerintetek, ha csak esküvőre vagyunk hivatalosak, lakodalomba nem, akkor mit lehetne venni ajándékba?
- 2 éves kislány vehet fel esküvőre piros vagy fehér ruhát?
- 2 hete volt az esküvőm. A menyecskeruhám egy bordó alkalmi volt. Ciki lenne ma felvenni egy másik esküvőre?