Esküvői különlegesség (beszélgetés)
Hozzávalók:
A tésztához: 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 egész tojás, 20 dkg őrölt dió, 1 evőkanál kakaópor, 30 dkg liszt, A töltelékhez: 5 dl tej, 5 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 2 tojássárga, 15 dkg sütőmargarin, 1 csomag vaníliás cukor(de tehetsz bele akár kettőt is), meg aromák, amit éppen a fantázia elképzel, csak pelepötyögteted, hogy illatos és szép színű legyen...
Elkészítés:
A tésztához a vajat a liszttel elmorzsolom, a porcukor, az őrölt dió és a kakaópor hozzáadása után a tojással összedolgozom. Kikenem a formákat margarinnal, liszttel behintem, majd a barackmag formákba nyomkodom a tésztát és kisütöm. (Egy kicsit kilóghat a mélyedésből, úgy könnyebb kiszedni!) Ha kész, óvatosan kiveszem a formából, hogy ne törjön össze.
A töltelékhez a lisztet kevés tejjel és a tojássárgákkal simára keverem, a többi tejbe beleteszem a cukrot, és kevergetve feloldom, majd hozzáadom a lisztes tejet, és sűrűre főzöm (állandó keveréssel). A tűzről levéve hozzáadom a margarint és a vaníliás cukrot. (Robotgéppel simára lehet keverni, ha nem csomómentes.) A krémet hagyom kihűlni, majd 2 fél barackmagot összeragasztok vele. Porcukorral meghintem. (Másnapra a tölteléktől puhább lesz a tészta.)
Megjegyzés:
Nagyon finom és mutatós sütemény, de időigényes! (Kb. 4 óra az
elkészítési ideje, de előző nap megdarálható a dió és összeállítható a
tészta! Hűtőbe kell tenni ekkor!) Jó sütést!
Lehet olyat is csinálni, ha teljesen kész belemártod az egyik felét étcsokiba a másikat meg fehérbe...de az még babrásabb...
Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.
A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besűrűsödésig főzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk őket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.
Ez tényleg nem nehéz, és finom süti, azonban a képeken lévő, kissé hiányos! :)
A külsejét is be lehet kenni a krémmel, és megszórni kókuszreszelékkel. Isteni finom lesz tőle! :))))))
ez a süti...nálunk bármilyen ünnepélyen aratott...már megkerestem neked a receptet ha gondolod...nem nehéz és isteni finom...
Perec, stangli, ezeket lehet kombinálni, mákot szórni a tetejére, köménymagot, szezámmagot...
Anyukám a maradék tésztából két szivecskét csinált és még a nevünket is beleformázta, az volt kint az asztal közepén :)
De a barackmag, mandula, isler, linzer, hatlapos, albertkekszes csíkos süti...annak megvan a receptje, ha gondolod, de vigyázat gyorsan fogy...
További ajánlott fórumok:
- Kinek irányítanád az álmait, ha lenne ilyen különleges képességed?
- Milyen különleges ajándékkal kápráztassam el a szerelmemet Valentin napon?
- Milyen különleges nevet adjak a babának?
- Volt-e valami különleges „jel”, amiből megtudtad, hogy babát vársz? (Még a teszt előtt.)
- Neked milyen különleges képességed van?
- Mi a véleményetek egy nem valódi (hamis Prada táskáról), vannak-e különleges ismertető jelei?