Erkölcsi dilemma. Mit tegyek? (beszélgetés)
Még a volt osztálytársnőmnek is megjött az esze! Ugyanis ő is benyelte a pötyit. Le is csesztem, hogy hálát adhat az égnek, hogy csak trippert kapott, amiből kikezelték, nem pedig Hivet.
Azóta másról sem beszél, mint hogy az érdesített gumi a világ legnagyobb találmánya.
Legalább megjött a kislány esze! :)
A srác meg megérdemelte, és azok is az ajándék pöttyöst, akiket még kezelgetett...
Régi sztori már, de leírom a végét. Csúnya volt, nagyon csúnya.
Akit húsz éves anyukának hittem, kiderült, hogy novemberben tölti a 18at.
Végül a pasi hazavitt valamit... Maradjunk annyiban, hogy a pöttyös rudi nem az igazi az ágyban.
De minden jó ha jó a vége. A srácnak hiányzik egy metszőfoga, a lány visszament tanulni és kibékült az anyukájával.
1., senki nme írta, h a falu a lányt nézi hülyének. Én inkább azt hámoztam ki, h a pasit nem nézik túl sokan semmibe (okkal)....
2., értem én, h nme a külsőségekről áradozik a lány... ettől függetlenül az ő párválasztása, nme a tied. És nem is értem ezt a hazugság dolog szajkózását... a hazugság az más! Hazugság az, amit jelen esetben a pasi csinál a lánnyal. Az hazugság!
Az, h az ismerőse nem szól bele a dolgukba, az meg tapintat...
nem tudom, miert erzik erkolcsi avagy lelkiismereti "kotelessegnek" leginkabb a nok idegen eletekbe valo beleavatkzasat, a masik "csak joszandeku tajekoztatasat"???
Egy ferfi elvetve szol az ismerosenek, baratjanak, hogy haver, megcsal a feleseged;
Mindenki csupan onmagaert, sajat tetteiert felelos - akinek tarsa-csaladja van, azok egymasert; senki masra nem tartozik kettojuk problemaja - hacsak valamelyik nem ker segitseget; "a falu szaja pedig elegge viszonylagos; erre mondanam azt, hogy tehetnek egy szivesseget;
Asszem félreérthető voltam:Tökmindegy,h milyen a pasi,külsőleg vagy belsőleg.Úgyhogy az írásod második felétől eltekintek,mert teljesen nem erre gondoltam.
Úgy értettem az áradozást,hogy azt mondja a csaj: miylen remek párja van, és milyen boldog a kapcsolatuk.Én erre nem tudok,és nem akarok bólogatni.De tudod mit?ha havi 1szer futnék össze a csajjal,tán kibírnám.
Mondjuk csak példaképp:azt mondanám:ízlések,és pofonok.Ha erre rákérdez,h hogy értem?válaszom:ááá,semmi,semmi. vagy:nekem nem jön be a férjed? :D Ez nevetséges,nem ez a témarépa..hanem hogy a férje emberileg van ganyédombon,mert csalja őt,,ráadásul a fél falu szeme láttára
De egyébként az is zavar,-azon kívül,h nem szeretek hazudni-,hogy azt a szerencsétlen naiv szerelmes csajt hülyének nézi a férje,és a fél falu.nagyon sajnálom ezért,én ehhez nem akarok háttérember lenni.
miért hazudnál? Nem kell helyeselned, amikor áradozik a pasijáról. Nem kell bólogató kutyát játszani, de lehet diplomatikusnak is maradni. Ennek lehetőségei: 1., nme reagálok , 2., annyit mondok, h ne haragudj, ízlések és pofonok...
Mindemellett, ne feledd el, h nme neked kell, h az adott pasi tetszen..... Lehet, sőt biztos, h a te párod se tetszik az ismerőseid mindegyikének. Hallgattál te bkitől is bmiféle dolgot emiatt?!
tudod, ez nekem arra hajaz, mint amikor a fiús anyukák minden nőnemű felett ítélkeznek, aki a fiacskájuk körül megjelenik, és ha egy fikányi kóbor pletyi is akad, amire építhetik ellenszenvük alapjait, máris elkezdik fűteni a fiukat a csaj ellen..... No, ha az anyós csinálja ezt, jól esik????
Igen,ez így igaz,általában,de ha nekem hallgatnom kell a nőtől,h milyen jó pasija van,és mekkora a szerelem,én meg meghallgatom 1 hang nélkül,akkor hazudok. Én belülről érzem,hogy hazudok ilyenkor,forgatja a gyomromat.
Kívülről nézve persze a hallgatás tényleg nem hazugság.
Másrészt nagyon sajnálom,hogy egy ártalmatlan,naív nőn röhög a fél falu.
Amikor összefutnak sokszor,felteszem,beszélnek a pasiról is,különben a topiknyitó nem tudná,hogy a nő halál szerelmes belé.
Én nem tudnám megcsinálni,h hallgatom a pasiról az ömlengést,vagy a szép közös életükről-mert ez azért biztos téma -hanem rángatózna közben az arcom,mert nem tudok,sőt nem is akarok olyan ember lenni,aki képes folyamatosan hallgatni rezzenetlen arccal hazugságokat.
Szóval ott állok rángatózó arccal.A csaj meg megkérdi :miért van ez az arcodon,mért vágsz iylen fura pofákat? én meg mondjam azt,h szemembe ment egy bogár..mindig,amikor a szép családi életedről mesélsz?
vagy tanuljak meg uralkodni az arcomon azért,hogy őt kényelmesen csalhassa a férje?
Ahogy ti itt a legtöbben gondolkodtok,a legegyszerűbb az volna,ha a topiknyitó a közelébe sem menne többet a megcsalt nőnek,mert akkor nem kéne hazudnia sem,és"szart kavarnia" sem.
Amúgy nem ezt mondanám,h kitől hallottam,és hogy mit csinált..hanem azt,hogy köztudott a faluban,hogy a férje nem úgy viselkedik,mint egy férjnek,családapának kéne.És hogy beszélje ezt meg vele,ha akarja.
és ezt is írásban küldeném el neki,hogy ne kelljen előttem szégyellnie magát,vagy mentegetőznie előttem,hogy:de ő így is szereti,vagy akármi.
Nem szólnék bele abba,h ő akar-e erről beszélni,és nem részletezném,h mit csinált a ffi,hisz nem láttam,csak hallottam.
Egyébként nem bánom,ha százan vannak,akik nem mondanák el,én akkor is elmondanám,a magam módján,ahogy fent írtam.Ezért történhet annyi szr a világban,mert az emberek többsége hallgat,h nehogy baja legyen,v nehogy szarkeverőnek nézzék.
hazudni akkor hazudna, ha letagadná bmikor is, h tud róla, vagy, h a pasi iyleneket csinál...
a hallgatás nme hazugság.... az csupán annyi, h nme szólsz bele más életébe, más dolgába....
Nem kell.
De én megmondom,még ha te úgy is érzed,h én vagyok a szarkeverő.Mert nem fogok hazudni azért,h másnak kényelmes legyen.Ha titokban akar vmit csinálni,akkor csinálja úgy,h ne derüljön ki.
Én nagyon szarul érzem magam,ha hazudnom kell,meg nem tudok a másik szemébe nézni.
Úgy még nem tudok hazudni,hogy simán belenézzek a másik arcába,rezzenetlenül.
Keverje úgy a szarát,hogy ne jusson a fülembe,és másokéba se.Akkor az ő dolga.Akkor a te dolgod.
Nekem a szarkeverőktől forog a gyomrom, és mikor az én ügyembe üti bele valaki az orrát, akkor én nem tudok másként tekinteni rá. Amúgy általában az ilyen szófosó pletykafészkek (bocs, de erre a közlési kényszere én nem tudok szebbet mondani) ritkán mondanak újat, viszont annál gyakrabban falsch infokat pöttyintenek a ventilátorba.
Tudjuk, hogy hogy is volt köztük ez a "besikerült" ügy? Tudjuk, hogy miként vannak ők együtt? Nem. Akkor miért is kell megmondani a frankót?
Máshonnan nézzük a dolgot.
Az a szr már meg van keverve.Nehogy már engem kényszerítsenek hazug mosolygásra,és bájolgásra a nő felé,azért,hogy a pasinak kényelmes legyen,és a titka továbbra is titok maradjon!
Őrizze meg magának a titkot,ha nem akarja,h kiderüljön.
Én majd akkor vagyok hajlandó hazudni,ha magam döntök úgy,a saját vagy a szeretteim érdekében.Nehogy már más baromsága miatt és én hazudjak.Nekem forog a gyomrom,ha nagy ritkán hazudnom"kell" vagyis vmi fontos okból úgy döntök,h most hazudok.Ezt másért nem teszem meg,h én érezzem magam rosszul.
Az anyuka hozott sorozatosan rossz donteseket;
nehogy mar masoknak legyen emiatt nyugtalan ejszakajuk; ha ilyen viragot szakitott - szagolja;
az egesz felelotlensegnek a kisbaba issza meg a levet, hiszen o nem kerte az eletet a felelotlen hancurozasbol - kovetkezmeny lett :(
Van köze hozzá,mert amiatt,hogy tudja a szrt,kénytelen a csajnak folyamatosan a szemébe hazudni,mintha minden oké lenne.Hazugságra kényszerül folyamatosan,amíg hallgat a szrról.
Ha nem ismerné őket személyesen,vagy csak futó ismerősök lennének,az más.
Én megírnám neki emailben,ahol nagyon kíméletesen fogalmaznék.Azért írásban,mert úgy pontosabban megfogalmazom,és ő is újra tudja olvasni,és nem kezd el esetleg csapkodni az első fél mondat után.
Engem nem érdekelne,ha ezután rám haragudna a csaj.A srácot meg kinemsz.rja le.
Joga van tudni,pláne így,hogy a fél falu hülyének nézi ezért.
nem is tudnék senkinek a szemébe hazudni így,h tudom,egy rendes nőn röhög a fél falu.Aljas gyalázat népség.
A hapsi meg,ha ennyit félrekefél,ésa fél falu tudja,nyilván számol vele,h ki fog derülni
Mondj igazat, betorik erte a fejed!
Mind ket felrol!
ezek szerint a fel falu tartja a gyertyat??
aminek ki kell derulnie, az elobb vagy utobb megtortenik; en nem vallalnam a rosszhirvivo szerepet; ne te vegezd el a piszkos munkat;
Nem vagyok rasszista, de van benne vonyó.
A lányban is. Az a vicces, hogy mint a szeretőnek, mint az apukának van tesója, aki jobban látszik a roma származás, de a tesók rendesek, kedvesek.
Ezen a kettőn nem látszik annyira, de valami tragedy.
Belegondoltam, milyen lenne, ha az én párom csinálná ezt, és rajtam sajnálkozik mindenki, de kussolnak. Kur.ta megalázó lenne!
Szegény lány!
További ajánlott fórumok:
- Felfüggesztett büntetés szerepel-e az erkölcsi bizonyítványban, és el lehet-e így helyezkedni valahol?
- Az erkölcsi bizonyítvány mikortól lesz tiszta, ha valaki volt börtönben?
- Tartozom valamivel az anyámnak? Erkölcsileg vagy anyagilag?
- Katonaság - Erkölcsi bizonyítványtól a munkába állásig!
- Megtudná valaki nekem mondani, hogy az erkölcsi bizonyítványt, az igénylőlap feladástól számítva kb. mikor fogom megkapni? Fontos lenne!!!!
- Álláskeresésnél. Mi ez az új módi hogy egyre több helyen kérnek a jelentkezéshez erkölcsi bizonyítványt?