Érettségivel, TB ügyintézői, munkaügyi szakképesítéssel kábelszerelői munkakörben mennyi lenne az alapbér? (beszélgetés)
Hiába a több szakma és érettségi, ha nem követelmény. Sima betanított munka. Hány műszakos, melyik megye, juttatások (és annak feltételei, gyerek, stb, minden számít)
Ja! Nekem is van mérlegképesem, és munkaügyet is tanultam, meg csináltam is mellette.
Felénk nem nagyon van gyár, amelyik minimálbért fizetne.
Teljesen jogos kérdés amúgy!!
Ja! Nekem mérlegképesem van, és azzal együtt tudnom kellett a munkaügyet, tb-t, nyugdíjazást, hasonlókat is... nagyon-nagyon nem szerettem. Nem tudtam megszeretni. Nem vagyunk egyformák.
Ami példát hoztam, hogy a vagyonőrnek, konkrétan a nyufinál eltöltött ügyintézői gyakorlata, tapasztalata volt, és egy hét alatt került fel az irodára. Pontosan egy közel 2 ezer főt foglalkoztató cégnél történt meg. Valaki a portán megismerte, szólt a főnököknek, és rögtön lett helye az irodán. De ehhez először őneki is el kellett fogadnia azt a melót, amit éppen akkor talált. Mert a gyerekeknek enni kell, nem mondhatja egy szülő sem, hogy várj, míg találok jobb helyet.
Mi???
A Tb ügyintézőit nem tudják sokan sikeresen elvégezni!???
Mikor pénzügyet tanultam, ezt csak hozzácsapták, így lett 2 végzettségem.
Nem kell hozzá agysebésznek lenni.
Meg egy gyárban nem érdekli őket, milyen végzettségeid vannak...
Minimálbér, jobb esetben mennyiségi és minőségi pótlék, meg ha műszakos, akkor műszakpótlék.
Hol szerezted ezeket a szakképesítéseket, ha ezekkel nem vagy tisztában?🤣
Vállald el a kábelszerelői munkakört, de már a felvételi beszélgetésre (ha még nem történt meg) vidd magaddal a TB. ügyintézői oklevelet (+ fénymásolatot róla). Keresett szakma, nem sokan tudják sikeresen elvégezni. Meglehet, hogy abban is szükségük van szakképzett munkaerőre. Csak hangsúlyozd ki, hogy neked pillanatnyilag a kábelszerelői is megfelel, mert a semminél az is jobb. Szimpatikus lesz nekik a hozzáállásod.
ja aha, akkor minimálbér. :( muszáj elvállalnod, nincs más opció jobb munkakörben?
Sztem a kábelszerelői munkakörben nem veszik figyelembe se az érettségidet, se a TB ügyintézői, munkaügyi szakképesítéseidet, mivel ennek a munkakörnek ezek nem feltételei. Sima szakmunkás fizut fogsz kapni.
Sztem idevágó végzettséget vesznek csak figyelembe. (ami fogalmam sincs micsoda)
A munkakör nem igényel közép-, vagy felsőfokú végzettséget, tehát a minimálbért kapod.
A kötelező bérbesorolásokat a betöltendő munkakörökhöz szabták, és nem a meglevő legmagasabb végzettséghez.
Ha most ez a lehetőség van, fogadd el, de tudasd a leendő munkáltatóddal, hogy amennyiben a fenti munkakörökben üresedés van, szívesen váltasz.
Nálunk a rendszerváltás után egy nagyobb cégnél vagyonőrként elhelyezkedő dolgozóból lett egyetlen hét alatt TB. ügyintéző munkakörben csoportvezető. :)
Minimálbér. A munkakör betöltéséhez nem szükséges a TB ügyintézői végzettség.
Gondolom közszféra, minimálbér. Nem fogod megkapni a középfokú bért, mivel nem szükséges a munkakör betöltéséhez.
Szerintem ez a munka nem garantált béres, de nyilván többet fognak adni a minimálbérnél. Kérdezz rá.
ez egy betanitott munka kábeleket kell dugdosni valami dobozokba
A tb ügyintézőt értem, de mi az a kábelszerelő? Hogy függ ez össze? Kábelt szerelsz az Országos Társadalombiztosító Intézetnél?
mINIMÁLBÉR VAGY A GARANTÁLT?
További ajánlott fórumok: