Érdemes fagylaltkészítő gépet vásárolni? (tudásbázis kérdés)
Engem ma lepett meg a férjem egy hiper-szuper fagyigéppel.Annyit tudok,hogy neten rendelte és futár hozta.Nem kell betenni a fagyasztóba,sőt,ha elkészül utána még egy órán át hűti,ha akarom.
Ilyen finom eperfagyit még nem ettem.A vaníliást reggelig hűtöm,mert azt főztem.
Donina, így van, ha kora este beteszed a fagyasztóba, akkor reggel kb. 15 perc alatt kész a fagyi. Nekem nagyon tetszik! :)
Tudom van olyan gép is, ami fagyaszt és kever egyszerre, de az sokkal drágább és fogalmam sincs hol lehet kapni. Szóval szerintem ez is jó!
Közben visszajöttem Pestre és itt kicsi a mélyhűtőm, most majd ehetjük ki a cuccokat, bár holnap utazom tovább. Viszem a fagyigépet is. :)
Szia Egnisz!
Köszi a válaszodat. Lehet , hogy akkor mégis veszek.Elvégre, ha éjszaka bent van a fagyasztóban, akkor reggel már lehet is gyártani, igaz? Attól féltem, hogy még utána is be kell tenni, akkor egy kicsit időigényesenk tartottam.
Donina, éppen itt olvastam az Interspáros fagyigépről és megvettem múltkor, itt (zalai kisvárosban) az utolsó darab volt a kiállításin kívül. :)
Ma ki is próbáltam, nagyon jó! :))))
12 órara kell előtte betenni a mélyhűtőbe, 15 perc alatt kész a fagyi és utána már nem kell újrafagyasztani.
Mandulafagyit csináltam, 7 dkg apróra vágott mandula, édesítőszer, 2 tojás, 2,5 dl tej, kicsi vaníliás cukor összetevőkből. Isteni lett és nem kell bűnözni! :)))
Van valakinek még ilyen fagyigépe?
De hát ezt nem lehet bíííírni! Szénhidráttal :(((
Köszi ;)
Majd számolj be az eredményről!!!
Közben ami még eszembe jutott, hogy ki lehetne próbálni:
Gesztenyefagyi gesztenyepüréből
Rizsfagyi - tejberizsből
Hááát.... Először kicsi adagban készítsd el, és kóstolgasd. Én natúr joghurtból szoktam édes joghurtot készíteni. Sokáig csak gyümölccsel csináltam, de már untam. Akkor próbáltam ki a fahéjat. Én csak azt és édesítőt tettem bele.
Pont itt olvastam, hogy valaki rumaromát is tesz bele. Ha nem is rumot, de mondjuk mandulaaromát, vagy vaníliaaromát lehet, hogy érdemes lenne kipróbáéni.
Köszi, megpróbálom :))
a receptemben ha a gyümit fahéjra cserélem, az elég?
Nekünk annó volt fagyigépünk, de az a macera, rakjam az akkuját a mélyhűtőbe egy éjszakára vagy 12 órára... jah, de alig fért be, avagy be sem fért, csak ha kiszedtem egy polcot...
Azóta már el is rontottuk (úgy négyszer ha használtuk).
De inkább vagy porból csinálok fagyit, amihez csak tej kell, vagy még aki akar tehet bele ezt azt, gyümölcsöt, diót, mandulát, vagy amit akar.
Vagy fagyasztott gyümi, erre alkalmas turmixgép, némi tejszín, esetleg édesítő, esetleg R-vitamin (R vitamin = rum, rumaroma :D) és ott a fagyi. Szóval, ha mostanában találná ki anyum, hogy kell a fagyigép, lebeszélném (bár jobban szereti a mostani kreálmányaimat fagyi ügyben :D.
Sziasztok,
nekem bivalyerős kelyhes turmixom van, ami jeget is darál. Ebbe tejszínt öntök, édesítem - mikor mivel - és fagyasztott gyümölcsöt adok hozzá. Pár percig "turmixolom" és kész. Igaz, így csak gyükölcsfygit tudok csinálni :) A napokban joghurttal fogok próbálkozni tejszín helyett. Remélem, beválik ez is.
További ajánlott fórumok:
- Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni?
- Milyen mosó- szárítógépet érdemes vásárolni?
- Szeretnénk számítógépet vásárolni. Milyen a jó számítógép? Milyet érdemes venni?
- Milyen takarítógépet érdemes vásárolni elsősorban szőnyeg és bútorkárpit tisztításhoz?
- Gőzfunkciós mosógépet érdemes vásárolni?
- Érdemes Silvercrest varrógépet vásárolni?