Erdély (beszélgetés)
Én is Erdélyben születtem. Már 20 éve élünk itt. Amíg mamáék nem jöttek ki, addig rendszeresen jártunk haza. Bár, most áprilisban is megyünk meglátogatni az ottmaradt rokonságot. :) Mi szászrégeniek vagyunk. De vannak rokonaink Tordán, Gyergyóban, Sepsiszentgyörgyön, stb.
A legtöbben, akik nálunk járnak, gyönyörűnek ítélik meg a környezetet és szívesen visszajönnének, csak azt sajnálják, hogy olyan rövid volt a körút. :)
Igen, Sepsiszentgyorgy-i.
Udvozlok mindenkit
mi erefele nem szoktunk ennyire pontosnak lenni:) tudom, hogy ez itt Partium, de mindig Erdelynek hivjuk, olyan gyujtonevkent:)
...azért írtam, hogy én határmenti erdélyi vagyok. Tudom, hogy a Partiumban születtem :) A gyökereim viszont az igazi Erdélybe nyúlnak vissza.
Ne vedd a szívedre(és tényleg ne),de Nagyvárad nem Erdély része.A Királyhágónál van Erdély határa,onnan erre fele meg már Partium.
Sziasztok! Én határmenti erdélyi vagyok, Nagyvárad a szülővárosom. Azóta sajna elkerültem onnan, de a szívem mindig hazahúz...
A nyáron voltunk Érmihályfalván, és vettünk, nagyon finom, de elég drága volt. Pontosan már nem elkészem mennyi.
Szia!Nagyon rendes vagy!!!!!!Amúgy próbáltam már több féle halvát,(görög,török)meg sem közelíti azt az ízt,amit Erdélyben lehet kapni.
Szia.
Halvát manapság is lehet kapni, nem tudom pontosan mennyibe kerül, de holnapra megkérdem neked. Amúgy én is nagyon szeretem.
Sziasztok!
Én konkrétan azért kérdeztem,hogy van-e közöttünk Erdélyi,mert meg szeretném kérdezni,hogy most mennyibe kerül az üzletekben a HALVA nevű édesség.Régen fillérekért lehetett kapni.Aki tudja az árát az írja meg.Köszi.
Sziasztok!
Nekem a párom született Erdélyben,Kolozsváron.Minden évben megyünk a családhoz 3-4 alkalommal 1-2 hetet.Nagyon szeretem.Most is megyünk majd 23.-án és november 1-jén jövünk haza.Tuti lesz:-)!
Régebben végigutaztuk az egész csodás területet, nem én, a dédapám született Csíkországban :) ahogy az ottaniak hívják.
Nem tudom milyen lehet erdély de biztos csodálatos mert oly sok szépet hallottam már róla ,most is még írok éppen Tamás Gábort hallgatom amint a hargitákról énekel.Gyönyörű!
en is erdelyi vagyok, jelenleg Szatmarnemeti mellet elek, de felig nagybanyai felig meg Szentgyorgyi vagyok :)
Igen, például én!
Üdv. nektek:)
Hmmm,milyen szép helyek,milyen rendkívüli emberek és olyan jókat lehet pihenni,aktívan,passzívan ki-ki ,hogy szeretni!
Az éven sajnos nem tudtunk menni mert átépítés,hozzáépítés folyik a házunkon,de jövőre tuti megyünk!
Te merre jártál már?Vagy ott születtél?
Nem véletlenül nevezik Tündérkertnek :)
Én is sokszor voltam, gyerekként és asszonyként is, mindig megfogott a varázsa, az emberek feltétel nélküli kedvessége :)
Szia!
Az én párom Erdélyben született és minden évben járunk haza!
Székelyudvarhelytől pár kilométerre laknak a szülei,húga!
Imádom Erdélyt!
Azt nem tudom, de a dédnagyapám Erdélyből jött és éppen a mai napon határoztam el, megkeresem a rokonokat, erre van a net, nem?
Te honnan jöttél, vagy hol laksz, ha így jobb?
Szia én Erdélyi vagyok, Szatmárnémetiből jöttem Pestre 6 éve.Te?
Van Erdélyi Hoxás közöttünk?
További ajánlott fórumok: