Endometrium gyanú miatti végbéltükrözés (beszélgetés)
házi orvosunk szerint mindent kell békén kell hagyni és majd magától a szervezet elintézi a dolgokat és ön gyógyít!
és pont ezért nem járok hozzá(mert már azon problémázik ha beutalót kell adnia vérvizsgálatra)
Ha végbéltükrözés, akkor fölösleges az altatás, még a bódítás is. Nem fáj, még csak nem is kellemetlen, csak a végén egy egész kicsit. Tapasztalat.
Azért kérdezz utána alaposan, mert ha mégis béltükrözésről van szó, akkor viszont nem tudok hozzászólni. A háziorvost nem tudod megkérdezni?
A végbéltükrözés kb. mint egy nőgyógyászati vizsgálat, kellemetlen, de nem fáj, kb.3 perc. A vastagbéltükrözést szerencsére nem tudom.
Én is érintett vagyok.
a végbéltükrözés egy gyors, kellemetlen vizsgálat. nem összekeverendő a vastagbéltükrözéssel, amit valóban csinálnak bódításban, altatásban.
rectoscopiát egészen biztosan nem, sehol.
Pár napja voltam nőgyógyásznál ahol azt mondták hogy a méhem hátsó falán van több kis csomó amit laparoszkópi műtéttel eltüntetnek de fenn áll az a probléma hogy lehet hogy a bélfal is sérült és e miatt kell végbéltükrözésre mennem amit csak egy erre specializálódott orvos végezhet.
De mivel alapból kellemetlen és fájdalmas ez a vizsgálat és enélkül is van fájdalmam így nem akarom csak hogy altatásban végezzék ami 62.000 Ft-ba kerül. kérdésem az lenne hogy szánjam rá magam és fizessek vagy elviselhető ez a vizsgálat így is!??
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval