Endometriózis 2017 - tünetek, kiterjedtség, kezelések, harci stratégiák a "dög" ellen - Segítsünk egymásnak (beszélgetés)
szia!
nagyjából új vagyok a témában.
pénteken került rá az ambuláns lapomra az endometriózis dg. (retrocervicalis).
doki szerint még nem biztos, korábban sosem tapintotta, vette észre, hogy volna ott valami. 1 hónap múlva kell kontrollra mennem.
nem mondom, hogy ráparáztam, de elég rendesen kattog az agyam azóta rajta :o
Igazából semmi tünet nem volt, műtét előtt pár hónappal kezdett mensikor fájni a holyagom. A baba nem jött az volt a fő tünet. Műtét után szurit kaptam 3 hónapig.
Neked milyen tüneteid voltak és mivel kezelt műtét után?
Engem is ő műtött és azóta 2 babát is szültem nála.
A mosolygós nem sotés volt, hanem egy magándoki. Dr. Tömösváry fog műteni a sote II-n. Én is sokáig bírtam a fájdalmat, csak most már olyan erős, hogy csak fetrengeni tudok és kapkodom a levegőt. Egyszer már tetániás rohamot is kaptam a ventillációs alkalózistól. Na,azóta megy a zacskóba lihegés,hogy visszaszívjak némi széndioxidot. Menzeszkellék lett az is.
Jesszus...:/ Hasmenés nekem is szokott lenni de szinte mindig is volt ilyenkor akkor mikor görcsöltem.
Ügyeletre még nem.kellett.mennem bár fakír módon bírom a fájdalmat.
Nem tudom ha a köv vizsgálaton sem lát semmi akkor csak reménykedni tudok, hogy nincs is semmi.
Melyik soten röhögtek ki és ki fog műteni?
Csak kissé elhagyatottak...
Nekem az első nap borzalmas, olyankor sokszor sürgősségi vagy ügyelet. Aztán jön a hasmenés. Most már a menzeszem bármelyik napján be tudok görcsölni úgy,hogy járni sem tudok, egyébként 5 napig tart. A ciklusom is csak 3 hetes. Menj el másik nőgyógyászhoz,ha a mostani nem vesz komolyan, az enyém is csak mosolygott,mikor mondtam neki,hogy nekem az apranax meg a nospa forte kb egyenlő egy tik-takkal.Sotén több nőgyógyász is hazaküldött azzal,hogy semmi bajom,holott ott voltak a ct-n és ultrahangon a csokicisztáim. Azt mondták,egészséges tüszők.
[link]
Ezenkivul meg vagy harom tucat kiirt forum van.
Elment nőgyógyászhoz ahol láttak valamit hasi ultrahangon és elkezdték vizsgálni és kiderült, hogy endometriózis. Nagyon ritkán veszik észre ultrahanggal.
És hogy derült ki neki? Az én barátnőm minden menstruációjakor elájult, olyan pokoli fájdaémai voltak, nem egyszer a kórházba vitte be a barátja, összehányt mindent, járni nem tudott szegény. :(
Nekem is egy barátnőmet most fogják amúgy műteni ezzel és nincsenek fájdalmai. Szinte semmi tünete nem volt. :/
Saját tapasztalatom nincsen, de a barátnőmnek is ez a baja. Őt kétszer műtötték pár hónap különbséggel, mert kiújult neki rögtön. Mostmár évek óta szedi a gyógyszert, és jól van. Nincsenek fájdalmai.
Szia!
A menstruációs görcs nálad mikor/hány napig észlelhető?
Nekem az elmúlt pár hónapban kissé megváltozott a ciklusom, de nem tudom miért. Egyszer mondtam a nőgyógyásznak és szerinte kis hormonváltozás lehet... de ha egyszer belül érzem, hogy nem olyanok a dolgok, akkor miért nem hisz nekem? Lehet, hogy picit hypochonder vagyok, de ha egyszer úgy érzem valami nem oké odabent....
Sziasztok! Sok évnyi kínlódás után derült nálam fény arra, hogy endometriózisban szenvedek (bár gyanítom, a legtöbbünknél így volt). Állítólag 200ezren vagyunk, mégis lehaltak a fórumok. Itt gyűjtögethetnénk a tapasztalatokat. Nekem nem sok van, csak tünetekben(egész napos hasfájás, fáradtság, fejfájás, depi, 10-es skálán 100000-es erősségű menstruációs görcsök). Műtétre várok, 1 hónap múlva lesz. A ti tüneteitek/fájdalmaitok mennyit javultak a műtét után? Vagy csak a hormonkezelés során várjam a csodát? Úgy érzem, már nem húzom így sokáig, jó lenne pár biztató tapasztalat.
Endometriózis 2017 - tünetek, kiterjedtség, kezelések, harci stratégiák a "dög" ellen - Segítsünk egymásnak
További ajánlott fórumok: