Eljegyzési buli!Hogyan zajlik? (beszélgetés)
Nálunk is hasonló lesz a menü.
Tyúkhúsleves csigatésztával,hússal,zöldséggel
Marhapörkölt túróscsuszával(felénk így szokás enni,nagyon finom együtt)és krumplival
Sültek,rántott husi,francia saláta
Savanyúság,befőtt
Töltött káposzta
Házilag készített édes és sós sütemények
Tortát nem rendeltünk,felesleges lenne ennyi étel mellett.
Természetesen a gyűrűket is közösön fizetjük,mint ahogyan az ebédet is.
A szülőktől nem fogadunk el pénzt,senkit sem akarunk ezzel megterhelni.
Az is nagy segítség,hogy sütnek főznek.Azt is elmondtuk mindenkinek,hogy nem kell ajándékot hozni,mert nem azért lesz ez az egész.Szívesen látunk mindenkit és együtt akarunk ünnepelni a családdal.
Igyekszek szép lenni.Megyek majd fodrászhoz,kozmetikushoz,műkörmöshöz.Ruhát is varratok.
Nekünk a gyűrű elméletileg 140.000Ft lesz,holnap megyünk érte,kíváncsi vagyok milyen lesz.Sajnos most nagyon magas az aranynak az ára,évekkel ezelőtt töredéke sem volt.
Ja azt elfelejtettem még mondani, hogy nálunk a lányos ház állta az eljegyzési költségeket, a vőlegény hozta a gyűrűket.
A vacsora mindennel (menü + süti)60.000 Ft volt (12 főnek- 9 felnőtt 3 gyerek) és üdülési csekkben fizettük.
A gyűrűink is 60.000 Ft volt (a kettő)
Igen, a férjem vett nekem, anyukámnak, azt hiszem a tesómnak. Apukám vett anyósomnak és nekem.
Ja: legyél nagyon szép!!!!!!!!
Kíváncsi vagyok nálunk,hogy ki fog beszélni és ki mit fog mondani.
Viktória te kaptál virágot a vőlegényedtől?
A beszédről:
Az Apósom nálunk szó szerint azt mondta: "Szeretnénk megkérni Vörösék leánygyermekének a kezét"
Nálunk van egy Húgom, aki még hajadon, szóval a feszültség nálunk ekkor oldódott, mikor megmosolyogták, hogy akkor melyik lány kell!:)
:))))
Köszi!
Szia Kolléganő!
Nálunk az eljegyzés szintén egy étteremben volt! Az Anyósom /mivel Após már nem él/ mondott egy rövid kis beszédet és a végén megkérte a kezem. Mivel Apa nem szeret szerepelni, így Anyu mondott egy másik kis rövid beszédet és utána felhúztuk a gyűrűt.
Nálunk a vendégek akkor adták át az ajándékot, amikor megérkeztek az étterembe.
Az asztalon olyan díszítés volt, amilyen később az esküvői dekoráció volt /csak kicsiben, hisz nem voltunk olyan sokan, 16-an/.
Ha gondolod, akkor elhozom a beszédeket, mivel eltettem emlékbe.
Pussz: Rita
Majd szétnézek szalvéta terén.
A gyertya nem rossz ötlet,nekem nagyon bejönnek az úszó gyertyák.
Erről még nem esett szó.
Az esküvőre még gyűjtögetni kell,így szerintem minimum 2-3év múlva lesz.
Tudod én olyan esküvőt szeretnék,hogy ne kelljen semmire sem azt mondani,hogy ez túl drága nem engedhetjük meg.Minden legyen olyan amit mi szeretnénk.Egy helyszínt már kinéztem,nem egy olcsó hely!
Nagyon szép volt a dekoráció!:)
Mi fehér és bordó terítőben gondolkozunk bordó szalvétával.A termet lufikkal akartuk díszíteni,de mivel egy Vadászházban lesz,így nem biztos,hogy a sok agancs közt jól mutatna.
Esetleg tudnátok ajánlani valami szép és egyszerű dekorációt?
Ha megkérdezhetem nálatok mi volt a menü?
Húha, sokan vagytok, az biztos! :)
És az esküvőt is ti álljátok majd, vagy erről még nem esett szó?
(remélem nem indiszkrét a kérdés.)
Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat.
Hely hiányában nem nálunk, a lányos háznál,hanem egy helységet béreltünk ki.Az én családom fog főzni.A költségeket a párommal ketten fogjuk fizetni,hogy senkit se kelljen megterhelni ezzel.A szűk család lesz ott,ami 31fő.
Nagyon várom már,remélem jól fog sikerülni.
A lányos háznál van ugye a lánylérés, eljegyzés a szokás szerint. A menete:a fiús ház ajándékot szokott vinni a szülők, rokonok bemutatása, ajéndékok átadása. Finom borok, konyakok, és röviditalok felszolgálása, közben szoktak kis sütit, pogácsát is mellé kínálni. Beszélgetés, aztán kaja, ez sztem változó, van ahol csak hidegen mindenféle ínyencséget tálalnak gusztusosan (saláták, kaszinó tojás, sonkatejercs, stb), de ez lehet egy normál kaja után, és végül sütemény. Közben már az elején a gátlásokat az alkohol úgyis oldja, és összehaverkodik mindenki. :)
Aztán kicsivel később a fiús ház viszonzásként vendégeli a lányost, a menet kb ugyanez, csak épp a lány rokonai visznek ajándékot. (Leginkább nőknek virág, férfiaknak ital).
:)
Hányan lesztek?Hol tartjátok?
Mindenre kíváncsi vagyok!:)
nekünk is szeptember 19-én lesz a hivatalos eljegyzésünk
nálunk a szüleink ismerik egymást,csak a nagyszülők és testvérek ismertetése lesz akkor meg a kisebb rokonság
További ajánlott fórumok:
- Nemesacél gyűrű eljegyzésre?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Nálatok mennyi idő telt el az eljegyzéstől az esküvőig?
- KIt hogyan kért meg a párja?Hogy volt az eljegyzés?Mikor lesz esküvő?Mióta vagytok együtt?
- Tanács, hogy eljegyzést követöen szakitást hogyan lehet feldolgozni?
- Ki tud jó kis programokat ajánlani eljegyzési bulira?