Elfogadni önmagunkat (beszélgetés)
Adj magadnak időt.
Feltételezem, hogy tovább voltál túlsúlyos, mint amennyi idő alatt lefogytál. Beszéltem egy hasonló cipőben járó férfivel, ugyanilyen problémája volt, őt kb 3 éve műtötték. Fejben még sokáig kövérnek érezte magát...
Egyébként létezik ennek ellenkezője is. Ha valaki ropi volt, elhízik, de vékonynak hiszi magát.
Még annyit, hogy ha a plasztikai műtét meglesz, ami úgy tudom, ingyenes, utána még jobban fogod érezni magad a bőrödben.
Lásd magad, mondogasd, hogy szép vagy, hiszen a körülötted élő emberek is így látnak téged!
Szia! Mi már "találkoztunk" itt 😊
Azt tudom mondani, hogy idő kell hozzá, hogy a teljes valódban lásd magad, hiszen eddig más volt a helyzet. Szerintem számodra hihetetlen ez a változás, ezért érzed magad "kövérnek". Talán azt tanácsolnám, hogy többször nézd meg a változást a tükörben, és hidd el, hogy ez te vagy. Én biztos elmennék shoppingolni, és felpróbálni új ruhákat, kicsit talán stílust is váltanék, nőiesebb, merészebb ruhákat vennék fel. Persze olyant, amiben jól és komfortosan érzed magad.
Tavaly nyáron magamhoz képest én is "túlsúlyos" voltam, sosem voltam annyi, amennyi tavaly nyáron (csak terhesség vége felé), és nem éreztem jól magam. Nekem is ilyen műtétem volt, igaz gyomorbetegség miatt, de leadtam néhány kilót, és sokkal jobban érzem magam.
Nem volt ilyen műtétem és sosem volt, hogy ennyit fogytam volna, azaz nem tudom, hogy miről beszélsz, de az biztos, hogy amikor belenézek a tükörbe, mindig csak annyit gondolok, hogy: még mindig egész jól nézek ki:D
És ez független a súlyomtól, ami jellemzően normál kategória, azaz jelenleg 65 kg vagyok és teljesen elégedett magammal;)
Nem tudom, hogy mi a titok, mert bár látom magamon, hogy ez vastag, ez kicsi, stb., de az összképpel elégedett vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Nem tudom elfogadni, hogy a páromnak már van egy gyereke!
- Szerintetek meddig lehet elviselni, ha egy férj nem tud elfogadni olyannak amilyen vagy és mindig meg akar változtatni?
- Hogyan tudnám elfogadni, hogy egyelőre nincs gyermekem, pedig szeretnék?
- Hogyan tudnám elfogadni a lehetetlent?
- Miért nem tudja elfogadni, hogy nem vagyok már gyerek?
- Megéri az állandó fogyókúra? Vagy esetleg egyszerűbb lenne elfogadni magunkat úgy ahogy vagyunk?