Elfertőződőtt csipésre mi a jó házilag? (tudásbázis)
Azért atz ne felejtsük el, hogy a bőrgyógyászat az egyik legnehezebb szakterület.
A mi bőrgyógyászunk szabad idejében ahelyett, hogy szakmai képzésekre járna, privát kozmetológiai rendeléseket tart (nyilván azt is megtanulta). A rosaceámmal semmit nem tudott kezdeni, olyan kezelte ki, aki sokat jár szakmai konferenciákra, és neki a tudás és nem a pénz megszerzése az első.
Hol tartasz?
Pók is csinálhat ilyet. (Meg amilyen rusnya bogarak mászkálnak újabban, akármi lehet.)
Az ecet mindig hatásos, főleg rögtön a csípés után, mielőtt a vakarástól elfertőződne. Trükköm: pici, jól záródó csepegtetős fiolában (talán szemcsepp volt benne) a fürdőszoba piperés polcában tartok 20%-os ecetet (persze gondosan ráírva, mi van benne), s amint megcsíp valami, rohanok és beecetezem. Sokszor a viszketés azonnal elmúlik, csak a dög mérgének helye látszik.
Némely bőrgyógyász adott csak csavargatja a fejét, volt rá példa, hogy a nyilvánvaló rühöt előbb ismerte fel ápolónő, mint a szakorvos.
Jó a kálcium!
Hunor szerint a gyerek lázát sem kell csillapítani 42 fok alatt:S
Nekem ami beválik: Kálcium, fenistil krém vagy cseppek, illetve tetrán.
!
Én allergiás vagyok a csípésekre és iszonyatosan viszket mindig, nekem erre a Cetirizin vált be (csepp), nagyon hamar visszahúzódnak a csípések. A sebes állapotig nem szoktam eljutni, de mindenképpen fertőtlenítés és hámosítás!
" Mellé a kalcium bevitel, akár pezsgőtabletta formájában, mert a szervezet immunrendszerét erősíti az allergiás fertőzésekkel szemben."
A kalciumot nem a csípésre írtam, hanem az immunrendszer erősítésére. Amikor én feldagadtam a hajfestéktől, akkor 5 db. akkora kalcium injekciót kaptam, hogy öröm volt nézni!!!
Akkor csak lehet benne valami olyan, ami segített a szervezetnek az idegen anyag okozta allergia feldolgozásában.
A kalcium csipesre semmit sem er, es allegiara sem. Ezt azt hiszem dr. Novak Hunornal olvastam, de mashol is volt rola szo.
A kerdezonek: haziorvos es megmondja, mit lehet tenni.
Már van szúnyog, nekem dünnyögött a fülembe már:-)
Lehet ágyi poloska is, ha nagyon viszket.
- Ha már valóban sárga, gennyes az elfertőződött csípés, akkor már valami gyógyszertári készítmény. Ezeket nem ismerem, így nem sorolok semmit!
- Ha még csak piros, akkor az ecetes vízzel való áttörlés, fertőtlenítés. Az ecet egyébként a viszketést is megszünteti. Persze ezt naponta többször ismételni.
- Mellé a kalcium bevitel, akár pezsgőtabletta formájában, mert a szervezet immunrendszerét erősíti az allergiás fertőzésekkel szemben.
További ajánlott fórumok:
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- Kisfiam tegnap belelépett egy drótba ami kb. 1 cm-re bement a bőre alá. Ha elfertőződik, akkor mennyi idő után indul el a csík?
- Gerincműtét utáni elfertőződés/Tapasztalatok
- Van itt olyan akinek foghúzás után begyulladt elfertőződött a seb? Voltam már kipucoltatni de azóta is fáj. Tapasztalatok?
- Lehet, hogy allergiás a csípésre?
- Lábujj gomba elfertőzödhet?