Elegem van már a kánikulából. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Már vége! Holnap szeptember.
Azért készülj a következő nyárra.
Lehet még nagyobb lesz a hőség és visszasírjuk az ideit.
Szeretem a meleget.
Nyári gyerek vagyok.
De ez a mostani hőség odab...tt.
A nyári konyha falán árnyékban 47 fokokat mértem.
Kimentem az udvarra és konkrétan nem kaptam levegőt.
Egy 25 foknak egész évben örülnék.
Kukoricatermés romokban.Erre jön a válasz, hogy majd nem veszek kukoricát a strandon,nos hát a kukorica fonos takarmánynövény az állatoknak, tehát a hús is drágulni fog.Erre jön a válasz:vega vagyok, nos a gyümölcs- és zöldségeknek is odavágott a meleg.
Búzatermés is nagyon megsínylette a hőséget. Ennyit a világon nem lehet öntözni,amennyi csapadék kimaradt.Az a baj, hogy sokan nem gondolnak tovább: csak van légkodni és kész.
Arról nem is beszélve, hogy pl Afrikában már totál elkeserítő a helyzet aszályilag és nem csoda,ha útnak fognak indulni.
2x kapcsoltam be idén, csak mert vendégek jöttek...
Inkább redőnnyel, ablak nyitásával-zárásával operáltunk, következetesség esetén jól működik. Munkahelyemen nincs klíma, így otthon relatíve hüvös van.
Remélem, ezzel a héttel lezárul a nyár pokolibb szakasza, többi része maradhat 🙂
Nem drágább szerintem. Ma olvastam egy cikket sokkal gazdaságosabb klimával fűteni.
Sajnálatos ami az aszály miatt van a természetben. Azt mondják egyre gyakrabban és hosszabb, keményebb nyaraink lesznek.
Hűteni és fűteni kell.
Tisza-tónál már olyan alacsony a vízszinr,hogy a turisták sem mennek. A zöldségek elpuszulnak,éélelmiszerárak az egekben.
De sokanak mindegy,mert van légkondi és nem kell fúteni...mondju kaz áram drágább,mint a gáz.
Ja és az ilyen pocsék bőrűek,mint én, fél órát nem tölthetnek napon 30 F naptej nélkül...
További ajánlott fórumok:
- Annyira, de annyira elegem van már a szegénységből, pénztelenségből! Szegény vagy, te hogy oldod meg a mindennapokat?
- Hogyan lehet kánikulában fogyni?
- Nyáron, kánikulában milyen készételeket lehet főzni ?
- Miért vagyok megfázva ilyen kánikulába? Folyik az orrom, tüszkölök & köhögök, már a torokfájás kezd elmúlni. Mit tegyek?
- Panellakó óvodások szülei! Ti hogyan foglaljátok le gyermekeiteket ebben a kánikulában?
- Edzés kánikulában? Ezekre figyelj!