Egyre többet iszik. Többször eszembe jutott a válás is, de... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Köszönöm.
Most itt tartok, mérlegelek.
Nyugalom és egészség, ez lenne a legfontosabb.
Feltettem ezt a kérdés magamnak, hogy tudnám-e sok évig tolerálni ezt, de belebetegednék, úgy érzem.
A kötekedős része azért aggasztó.
Mert ha csak vidám, aztán elmegy aludni, az még oké is lehet, ha te nem érzed ettől magányosnak magad, de ha veszekedés is van, az nem jó. Gondolom, emiatt zavar egyre jobban.
Könnyű lenne azt mondani, hogy lépj ki ebből a kapcsolatból, ezért nem is teszem.
Sajnos, neked kell eldöntened, hogy tudod e még sok-sok éven át tolerálni ezt. És eszerint mérlegelni a lehetőségeidet.
Az, hogy esetleg nem lenne másik párod, nem szempont szerintem, de a nyugalmad és egészséged igen.
Talán ez a még aránylag tűrhető helyzet az igazi csapda, mert hiszen nincs életveszély, nincs a környezet előtti porig-szégyenülés stb., - mert vannak azért ebben a dologban fokozatok. Tagadhatatlanul létezik, létezhet a tiédnél rosszabb helyzet is.
Neked ott van viszont az állandó megkeseredettség, - és valamilyen szinten ez is eléggé veszélyes. Szép lassan aláássa a lelkierődet...
És amíg a már tűrhetetlenné vált szituációból majdhogynem muszáj kilépni, mert az valahol már élet-halál kérdése, az enyhébben alkoholista társ az meg még valamennyire tolerálható.
De annak a toleranciának nagyon nagy az ára. Jól fontold meg, hogy most - még viszonylag fiatalon - amikor még jobban kereső állást, másik-, normális férfipartnert stb-t is könnyebben tudnál találni - benne maradsz-e ebben a jelenlegi csapdában.
Idd le magad Te is és verd össze,hisz megérdemli...
A váláshoz bátorság kell, talán abban is segít a pia.
További ajánlott fórumok:
- Hetente többször veszel új ruhát, mert jobban érzed magad tőle itt a helyed!
- A férfiak lépnek többször félre vagy a nők?
- A nők miért ilyen kegyetlenek egymással? Egy műsor kapcsán jutott eszembe a kérdés
- Eszembe jutott, hogy mikor kicsi voltam, sokszor zacskóból...
- Fánkot csinálok, és most jutott eszembe, hogy az olvasztott vajat kifelejtettem. Milyen lesz így?
- Feladtam az adóbevallásomat és utána jutott eszembe, hogy elfelejtettem aláírni az egyik nyilatkozatot. Mi a teendő ilyenkor?