Egyéni vállalkozónak a BAR-lista hátrányt jelent? (tudásbázis)
De szerintem az nem a BAR-lista, hanem hogy ha beadsz egy másik bankhoz is egy újabb hitel iránti kérelmet, és abban elfelejted közölni, hogy a havi jövedelmed nem áll teljes egészében szabadon... vagyis, amikor azt számolják, hogy a havi jövedelmed elegendő lesz-e a törlesztő részletek fizetéséhez...
Pl. ha van havonta 1 milla nettó jövedelmed, és a korábban felvett hitel havi törlesztője pl. 50 ezer, akkor a másik bank nem fog aggódni, de ha a havi fix. csak 200, és abból már 50 bemegy a másik bankhoz törlesztésként, akkor nem biztos hogy kapni fogsz újabb hitelt. De ez még nem a fekete-lista!
Azt írta azon van, azt csak tudja, hogy azon van-e vagy sem.
Ennyiben származhat egyébként igen hátrányod, szerepelsz megbízhatatlan adósként és nem kapsz hitelt a vállalkozásra sem, illetve nem tudom milyen vállalkozás de ha bármelyik partnered lecsekkol szintén látja, hogy az vagy és mondjuk ha beszerzésed van akkor várhatóan nem kapsz semmit x napos átutalásra.
BAR-listára csak azok kerülnek, akik bármilyen célra felvett hitel törlesztésében elakadtak, vagy totál megálltak. Amíg rendesen fizeted, nem kerülsz fel.
De ha már rajta vagy, még a következő 5 évig rajta is maradsz, mint "megbízhatatlan adós", és mivel ezt a listát a bankok mind látják, akárhová is fordulsz, ez alapján egyik sem fog neked hitelt adni.
De ha nem vagy rajta, mert ami hiteled most van, azt rendesen törleszted, akkor a listán sem szerepelsz.
További ajánlott fórumok:
- Egyéni vállalkozói engedélyről tudna valaki tanácsot adni?
- Ha valaki egyéni vállalkozó, a könyvelő milyen gyakran "dolgozik neki"?
- Egyéni vállalkozói igazolvány kiváltása...SEGÍTSÉG!!! :)
- Hobbiból szoktam varrogatni és érdekelne, hogy ha egyéni vállalkozóként szeretném ezt csinálni kell hozzá szakirányú végzettség?
- Bt, kft, vagy egyéni vállalkozói? Érvek, ellenérvek...
- Egyéni vállalkozó vagy alkalmazott?