Egy üzletkötő, milyen szöveggel tud átjutni egy titkárnőn a főnökhöz? (tudásbázis)
nálunk egy üzletkötő úgy jutott keresztül a titkárságon, hogy az igazgatót kereste, mégpedig úgy, mintha jó ismerőse lenne:
Szépen bemutatkozott és a diri keresztnevét mondta, hogy őt keresi...
de csak egyszer jött be a trükk.....:)
Egy titkárnőn átjutni?
:DDDDDD
:)))))
Sziasztok!
Örülök, hogy ilyen sokan hozzászóltatok. Végül nem vállaltam el a munkát, túl zűrös volt a cég. Most hétfőn kezdek egy tanfolyamot a munkaügyi által, remélem azzal többre jutok.
Nem személyeskedni akartam, ha esetleg így jött volna át. Valaki korábban azt írta, hogy azt szokta mondani az üztletkötőknek, küldje el faxon, e-mailben, ő pedig kidobja, majd addig mondja az embernek, hogy nem jött és küldje újra, amíg az megunja. Fel nem foghatom, miért kell emberekkel így bánni?
A másik kérdés pedig, hogy akit a tulajdonos megbíz a cége vezetésével, annak kötelessége a leggazdaságosabban működtetni. Vajon hogyan tud ennek eleget tenni, ha meg sem hallgat olyan ajánlatokat, amelyekkel esetleg előnyt szerezhet a cégének a konkurrenciával szemben?
Másrészt eszembe jut ilyenkor a Magyar Rádió nagyhatalmú elnöke, élet és halál ura, aki tucatjával dobálta ki az embereket 30 éves munkaviszonnyal, többek között az unokanővéremet is. S a nagyemberből ingatlanügynök lett, abban az irodában, amit éppen én vezettem. A szivárvány minden színében játszott az arca, amikor az unokanővérem bejött hozzám az irodába és a mocsok ott minden kolléga előtt megkérdezte tőle, hogy érzi magát az új munkakörében?
A titkárnőnek nem az a dolga, hogy helyettem eldöntse, én akarok-e beszélni azzal aki engem keres, vagy nem.
Attól, hogy valaki ajánlatot hoz, még nem kell csípőből elutasítani. Szerintem az okos ember előbb informálódik, aztán dönt. Milyen ajánlatot küldjön el e-mailben, amikor egy szót nem beszéltünk, gőze nincs, hogy mire lehet szükségünk? Két perces telefonbeszélgetéssel el lehet dönteni, találkozom-e vele vagy nem. De ha nem, akkor sem fogom földbe döngölni azzal, hogy ne is zaklasson a jövőben a hülye ajánlataival.
"...mond azt neki, hogy ez és ez vagy, szeretnél egy időpontot kérni tőle, amikor rá ér fogadni, egy olyan témáról szeretnéd tájékoztatni, amivel neki is segítséget tudsz nyújtani:"... "Ha azt mondja, hogy mond el a lényeget telefonon, azt válaszolod, hogy több kérdése is lehet az ügyben, és tájékoztatódban részletesen elmondod."
Nekem nincs titkárnőm, így elég sokan megtalálnak bennünket hasonló szöveggel. A fentiekre csípőből azt mondom, hogy nem óhajtok vele találkozni és a jövőben ne zaklasson az ajánlatával. Nekem ne rejtélyeskedjen, hogy még általános infót sem ad. Ha rejtett számon hív, még eddig sem jut a mondandójában. Azt utálom a legjobban!
Nem akarom. :DDD
Biztos jó időben telefonáltam eddig mindig, de még soha nem volt olyan, hogy ne beszéljek azzal, akivel akartam.
Volt köztük nagy cég tulajdonosa is.
Mázlista vagyok. :DD
Nem vagyok üzletkötő. De, ha én fel akarok hívni valakit, akkor felhívom. Ha üzletkötő vagyok, ha nem.
Tapasztalatból mondom, nemcsak illúziókat kergetek.
Egy üzletkötő, milyen szöveggel tud átjutni egy titkárnőn a főnökhöz?
Egyből a főnököt kell hívni, nem a titkárnőt. :))
További ajánlott fórumok:
- Ajánlottak egy lehetőséget, ahol vállalkozóként kéne üzletkötőnek lenni. Érdemes belevágni? Segítsetek légyszives!
- Ti milyen szöveggel kezdeményeztek beszélgetést egy lánynál?
- Kisfiam imádja a Zimme-zumm és a Cifra palota dvd-t.Rengeteg gyerekdal alatta a szöveggel.Tudtok még ilyen típusú dvd-ket ajánlani nekem?
- Mi a dolga egy ügyvéd mellett dolgozó titkárnőnek?
- Van egy Bee Gees Kazettám, Magyar előadóval, magyar szöveggel. Tudja valaki ki az előadó és lehet-e cd-t kapni valahol ebből?
- Fiús papa milyen szöveggel kérje meg fia számára a lányos szülőktől a kezét?