Egy rendes 5 fős autóban lehet-e 4 gyereket szállítani a KRESZ szerint? (tudásbázis kérdés)
szia:)
Mi is nagycsaládosok vagyunk, bár csak 3 gyerekkel, de nekünk is muszáj volt nagyobb autót venni, ahhoz, hogy beférjünk, mert még mindegyiknek kellett gyerekülés, vagy magasító, és egyszerűen nem fért el a kisebb 5 személyes autóban...ez van sajna, muszáj nagyobbat venni, mert az nem mentség a rendőröknek, hogy mindenkinek menni kellett. :(
Azonkívül nagyon veszélyes is, én sosem tudnám feldolgozni, ha valamelyik gyerekemnek baja lenne, mert nem jutott neki biztonsági öv...akkor inkább maradjon otthon, vagy megyünk busszal.
Szia!
Nem bunkózlak le mert egyfelől igazat adok,bár a balesethez nem kell 6 embernek ülni az autóba,megvan az akár kettővel is.
De ha egyszer muszáj voltunk mindannyian menni??
Ez van,megúsztuk,de ezentúl egyértelmű csak 5-en megyünk valaki marad a 2 "nagy" közül!!
És nem kockáztatom a gyerekek, de még a saját vagy a párom életét se!!!!
Csak ha a nagycsaládnak nem futja 7 vagy több személyesre akkor mi van?
De igazad van!!
6 fő nem utazhat 5 személyes autóban.
Éppen a nagycsaládok miatt találták ki a hét és annál több üléses autókat.
Viszont ma csak elmentünk mind a hatan az autóhoz kellettünk ketten a párommal a kicsit orvoshoz vittük a fiam meg a személyiét intézte a 11 és a 6 évest meg nem tudtuk egyedül hagyni.
Megállított a rendőr és semmit ne szólt.
Lehet rendőrre válogatja de a nagy ült az egyik oldalon a kicsi középen ülésbe a 6 éves meg a 11éves ölébe természetesen mindenki bekötve.
"6 fős család vagyunk"
nyilván az apuka vagy az anyuka ül az anyósülésen
Viszont ez is igaz hogy még a 6 évesnek kéne ülésmagasító az meg már a kicsiével 2 helyet foglal a 11éves meg nem ülhet a 14éves ölébe.
Hát sajna megkaptam a kérdésemre a választ.
Köszi!!
Marad valaki itthon!
10? Akkor bocsánat. Valahogy 6-ra emlékeztem.
Ne haragudjatok!
"Főszabályok:
Két 10 éven aluli gyermeket, ha az általuk elfoglalt ülésen a gyermekbiztonsági rendszer használata nem kötelező egy személynek kell tekinteni! "
- két 10 éven aluli gyermeket ha az általuk elfoglalt ülésen (csak a hátsó ülésen) a gyermekbiztonsági rendszer használata nem
kötelező - egy személynek kell tekinteni
Most találtam, azt viszont nem tudom, hogy mennyire aktuális. ( [link]
További ajánlott fórumok:
- Egyedül hagyni egy gyereket az autóban?!
- Lehet-e autóban aludni?
- Lehet-e részmunkaidőbe elhelyezkedni úgy, hogy nem adom bölcsibe a gyereket, hanem mondjuk a nagyszülők vigyáznak rá?
- Tudja valaki, hogy idén mennyibe kerül a kullancs elleni oltás, illyetve, hogy 1 év alatti gyereket lehet-e oltatni?
- Mennyi idő után célszerű és egyáltalán lehet-e tisztázni előre, hogy akar-e az ember gyereket vagy sem?
- Lehet-e használni az "E4" jelzésű bébihordozót autóban?