Egy párkapcsolatban a kommunikáció az egyik legfontosabb. A férjem vajon miért mellőzi mindig, ha magunkról, problmáinkról akarok beszélni? (beszélgetés)
Nagyon ügyes vagy,értesz a nyelvén.
És bejött a kérésed, már nem késik?
Mindenkinek aki azzal "küzd" hogy megértse valamennyire a másik nem észjárását, kommunikációs készségét, ajánlom figyelmébe Allan&Barbara Pease könyvét : Miért nem képesek többfelé figyelni a férfiak,és miért nem tudnak eligazodni a térképen a nők.?
én sajnos csak negyven évesen és egy válással a hátam mögött olvastam, de végig csapkodtam a homlokomat, hogy miért nem került előbb a kezembe :)
Kötelező olvasmánnyá tenném általános iskola 8.-ik osztályában, mind a fiúknak, mind a lányoknak. Nem lenne ennyi félreértés a két nem között, ami pont a kommunikációból, illetve annak hiányából fakad:)
Egy szóval nem mondtam, hogy keressen mást.
Az elgondolkodtató az, vajon jó így élni? Érdemes?
Ha mindig az egyik fél építené a kapcsolatot, hiába minden.
Gondolom, nem tegnap kezdődött a problémája a fórumindítónak.
Meg kell várni azt az időt, amikor olyan a hangulat, hogy az alkalmas beszélgetésre. Ha neked sürgős, akkor próbálj meg türelmes lenni, és teremtsd meg a hangulatot.
Fontos, hogy ne úgy kezdje egy nő, hogy beszélnünk kell, mert ettől a pasik kifutnak a világból :) Kezdj el spontán beszélgetni.
Mert ők a terelésben profik!
Azt hiszik, ha nem beszélnek róla, nincs is!
Az én urammal se lehet kommunikálni....más világ.
Hát nekem is órákat késik,de már nem érdekel....
Pasik nem beszélnek a problémákról, szeretnek terelni; meg majd megoldódik vagy megoldod te magadban; egyszer fenn, egyszer lenn és átmeneti. Meg hasonlókkal hozakodnak elő. Az tény, hogy játékkal-taktikával nem sokra megy náluk az ember lánya; meg kell nekik kerek-perec mondani, hogy mi a problémád, mit szeretnél.
Amúgy 10 perc késésen ne akadj ki!
Nálunk volt hogy napokat késett; a 4. napon azért felhívtam, hogy még él-e ;)
Az én párom is csak kussol,ha rákezdem a gondokat,de legalább meghallgat.Mindig este elalvás előtt kezdem el,akkor már úgysem száll ki az ágyból,maximum elalszik azon,amiket mondok:))
De legalább kimondom,és kicsit megkönnyebbülök...
Igy van egy pasi agy másként működik de mértékkel
kell nekik megmondani úgy hogy ne sérüljön a fenenagy egojuk
Szerintem a pasik másképp kommunikálnak,mint mi.Egyértelműen és konkrétan kell nekik megmondani,mi bánt és mit szeretnél.Pl.legutóbb én ezt mondtam neki:"Édesem,nagyon szeretlek.Imádok veled lenni,minden perc értékes,amit veled tölthetek.Nagyon rossz érzés, ha tízperceket késel,mert annyira várlak.Úgy szeretném,ha mindig pontosan érkeznél haza!" Sorrend:1.egósimogatás/érzelemkinyilvánítás 2.elmondod a saját érzéseidet a szituációval kapcsolatban 3.konkrét javaslatot teszel.
Kissé mesterkéltnek hat,de nálunk működik.
További ajánlott fórumok:
- Mi a mai napon a legfontosabb tennivalód?
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- A legfontosabb férfitulajdonságok egy párkapcsolatban
- Mit tennél, ha a munkahelyeden nem fogadnak el? Már 1,5 éve dolgozom, de nincs kommunikáció köztünk (csak a legfontosabb munkáról)