Egy kutyánál hogyan lehet elérni hogy magától adja meg magát? (tudásbázis kérdés)
Mi az, hogy "még"???
Te vagy a Főnök, vagy a kölyök? Rá a pórázkát, és gyeregyere, hova megyünk? Na hova???
Sok szeretettel csalogasd, és vegye észre, hogy utánad kell mennie, mert otthagyod!!!
Mondjuk egyszerűbb a hónod alá csapni, mert tudod, hogy biztos pisilnie kell már...és kint az idegen helyen már jobban figyel rád... :D
Nagyon sok részt láttam már, és a könyvét is olvastam:)
Kölyökkutyákról nem nagyon hallottam hogy tanácsokat adna,inkább felnőtt kutyákról beszél, néha a kölyökkort is megemlítve.
Az én kutyum kölyök, sétálni se tudom még levinni és szerintem az ebből felgyülemlett energiáját vezeti le a rosszalkodásával.
pár napja elkezdtem vele gyakorolni és nagyon ügyesen ment és még megy is neki játékkal meg másnál is használtam. szóval érti mi az hogy erezd csak mikor a személyes holmim, zokni, pulcsi vagy hasonló kerül a földre vagy csak éppen hogy lelóg valahonnan és eléri akkor már rángatja is le és játszik vele, majd nem akarja visszaadni
a nem szót is ugyan így használja csak akkor nem hallgat rá mikor a cuccaim kerülnek a szája ügyébe, vagy akár az én kezem,lábam
Azért nem fogadja el, mert nem beszél magyarul (más nyelven sem, ezt nem is várhatod el töle, hiszen kutya), ezért nem érti. A kutya nem a szavakat érti, hanem a hangot, a hanghorodzást.
Elöször meg kell tanulnia, mit jelent az ereszd!, utána várhatod csak el töle, hogy engedelmeskedjen neki.
A cuccot egy kölyök azért hozza vissza, mert vagy szeret utána futni (vadászni), és azt akarja, hogy eldobd, vagy azt akarja, hogy az eldobott dologgal együtt játsszatok (mert azt élvezni).
Egyelöre ne hajigálj neki labdát messzire, mert a labda után futásnak fékezés a vége, ami nem tesz jót, söt, kifejezettenn káros a vállának, izületeinek. (A szobában persze elguríthatsz neki bármit...)
A helyedben elkezdenék vele rongyhuzigálósat játszani, azt szeretik a kutyák nagyon. Küldök erröl is privit...
Küldtem privit. :)
A lényeg, hogy manapság ugyan van, aki már cáfolja, vagy finomít azon az elméleten, hogy a kutyát a farkasfalkához hasonló falkában, falkaszabályok szerint kell nevelnie a gazdinak, de ma még ez az uralkodó nézet. Magyarul te vagy a falkavezér, a kutya rangban alattad kell, hogy legyen.
Ha néhány egyszerü dolgot bevezetsz és következetesen betartasz, akkor ez segít abban, hogy a kutyád vezetöként tekintsen rád, ergo engedelmeskedjen. Varázsszót ne várj, ez türelmet, idöt és idegeket kívánó "munka".
A legfontosabb, hogy a hangod, viselkedésed, testtartásod, döntéseid azt sugározzák a kutya felé, hogy Te vagy a góré.
Sok sikert!
A kutyaovi szerintem rendszeres, és akkor van értelme, ha minidg el tudsz menni, de valóban ráérsz még, mert még nincs is meg minden oltása a kutyádnak.
Mire vagy pontosan kíváncsi?
Hát kutyaiskolába szívesen vinném csak még kicsi, úgyhogy a kutyaoviba látogatnék el szívesen vele, csak nem tudom hogy ez rendszeri vagy akkor megyek el rá mikor van időm?
Sok oldalt végig bújtam már és mindenki igazából csak felszínesen érintette a témát és nem tért rá arra hogy hogyan is lehet elérni mit kell tenni.
Találtam 1helyet ahol leírták pontról pontra mit hogy,mit kell tenni,de az se volt igazán mindent mondó.
Ásd bele magad a neten levö szakirodalomba, vagy, ha tudsz, menj kutyaiskolába. :D
Így tudsz idövel megtanulni kutyául. :)
Ha beszélsz angolul, akkor iszoanyat mennyiségü jó videót is találsz a neten, amik segíthetnek. :)
Nagyon jól megcsináltátok:)
Az én kutyámnak időnként ki kell tépni a szőrt a füléből. Az első két alkalommal doki tépte ki neki, de az első alkalommal a doki a csipesszel, belecsípett a fülébe, úgy hogy sebes lett neki, és a második alkalommal annyira nyüszögött, meg ugatott, meg alig bírtuk le fogni. A 3 alkalommal kozmetikus csinálta, ő jól csinálta de akkoris hárman kellettünk egy 4 kilós kutyához:(
Következő alkalommal meg úgy voltam, h lesz ami lesz megpróbálom én... ÉS simán hagyta nekem:) Ez tök jó érzés volt:)
:D
Mindkét kutyám rettegett az asztaltól. (Idönként felteszem öket - kint, persze -, egy asztalra, ott megtaperolom öket, fület, fogakat, tappancsokat "vizsgálok". Mint az orvosnál. Egyrészt kutyaiskolai feladat, másrészt szokják, harmadrészt épül a bizalom, vagy mi...)
Szóval mindketten rettegtek, a nagyobbik rúgott, kapálódzott, alig tudtam megtartani, a kicsi meg csak egyszerüen félt, de annyira, hogy remegett, mint a nyárfalevél. Kellett hozzá néhány hét, türelem, gyakorlás és bátorítás, most itt tartunk (pár napja már a kicsivel is): 20 méterröl meglátom az asztalt, közlöm az ebzetekkel, hogy megyünk a dokihoz, és mint a villám, rohannak asz asztalhoz, ugranak fel rá, és szépen ülve, csóválva várják, hogy Anya "vizsgáljon". Tudva, hogy milyen félemet gyöztek/gyöztünk le ehhez az eredményhez, hát, én büszke vagyok rájuk nagyon. :) (A síkhülye ettöl még fennállhat, abban a kérdésben még nem döntöttem végérvényesen... :D)
További ajánlott fórumok:
- 2010 esőzései. Nálunk már az udvarban áll a víz, magától dőlnek ki a fenyőink, pusztúlnak ki a szép díszfáim, a közlekedés lehetetlen lassan
- Kutyánál égési sérülésnél mit lehet csinálni?
- Mi lehet az oka annak, hogy magától kikapcsol a laptopom?
- Mitől lehet, hogy a Smart TV magától felhangosodik a maximumig?
- A méhcsípés mennyire lehet veszélyes egy kutyánál?
- Fültisztító folyadékot kiskutyánál is lehet használ?