Egy gyermek után lehetséges lefogyni (beszélgetés)
Oksi :) :)
Mert en is segitoszandekkal irtam, igaz mellement... :)
Attol fugg, mi all(t) a hatterben.
A szemelyes kontakt hianyaban sokfele keppen ertelmezheto minden :)
Mar rajottem :)
Azert sem ertettem eloszor ezt a "draga cuciscsillagosdit"
:-o
Bocsi, ezt csikil4ny-nek szántam. :)
Karyka, gratula a fogyásodhoz, nekem is a szopi a nehezítő tényező. :/
drága cuciscsillag rendszeresen járok a pajzsmirigyemmel kontrollokra, most már úgy tűnik beállítottuk a megfelelő gyógyszert. Édességet kb heti egyszer eszem 2 kocka csoki vagy egy fagyi(na ebből ettem eleget a nyáron) más "bűnöm" nincs, mert nem vagyok édes szájú. :)
Ch csökkentettem, tornázok,szóval igen abba a típusba tartozok én is aki szopi alatt nem olyan ütemben fogy mint a szerencsések. Nekem még 5,5 kg van hátra aterhesség előtti súlyomig.
"Hazudtam" mert fogytam mióta odafigyelek,de csak annyit, amit felszedtem szopi elején.
Sziasztok! Szeretnék csatlakozni, nekem most 14 hós a második babám és még mindig rajtam az első gyerek utáni "babaháj"... 68 kilóról indulok és 60-ra szeretnék lefogyni 4-5 hónap alatt. Havi 2 kilót szeretnék max. fogyni, mert még szoptatok.
Tegnap kezdtem a fogyit, délben kevesebbet ettem és nem tömtem tele magam édességekkel utána sem.
Hajrá-hajrá mindenkinek!!!
Nem olvastam vegig az osszes hsz-t. Sztem is nezesd meg a pajzsmirigyedet, az sok dologert lehet felelos. En 30-at hiztam terhesseg alatt es bazi lassan indult lefele, plane, hgy a szopis idoszak elejen meg ehesebb vtam, mint terhesseg alatt.
Doki azt mta, vannak ilyen tipusok is, akiknel emiatt nincs fogyas es van a masik, szerencses oldal, aki szopi alatt fogy :) Sztem, az edesseget hagyd el es a ch-t is csokkentsd, plusz tornazz, annak hamar lesz eredmenye :) Sok sikert!
köszi csajok!
Én is éhes voltam sokszor mikor még 8szor szopizott, mostmár csak kétszer. A rántott leves nekem nem hozott több tejet,tudom mi hoz,csak annyit kínlódtam,fejtem, begyulladt a mellem az elmúlt 15 hóban,hogy félek fokozni,de úgy látszik muszáj,mert egyre kevesebb.
Nincs mit már szopi után lefejni.
A teljes kiőrlésű dolgokat részesítem előnyben, mondjuk mostanában lehet kevesebbet iszok a kelleténél és gyümölcsöt is alig eszek,inkább a gyerek egyen alapon,buta vagyok.
Napi fél órát tornázok,néha kimarad mert költözési teendőink vannak.
Nekem pajzsmirigy alulműködésem van, remélem nem emiatt mert tökön szúrom magam:(
Sziasztok, én is ide kavarodtam.
Én azokhoz csatlakoznék akik azt mondják, hogy szoptatás ideje alatt az egészséges életmód javasolt. Én végig kínlódtam a tejtermeléssel, mindig kevés volt, ha kevesebb kalóriát eszel mint amennyit a te szervezeted alapjáraton elfogyaszt akkor mi jut a tápláló anyatejbe?
A szoptatás nálam mindig éhséget okozott, akkor még nem tudtam, hogy mitől, most már tudom: nem ettem annyit és olyat ami kellett volna mindkettőnk számára.
Nem tudom, talan tobbet kene innod es szoptatasok utan fejdd le ami maradt a melledben.Nekem nem csokkent a tejem, bar en nagyon sokat szoptattam 1 eves koraig szinte csak azt kapott a lanyom.
En nem mozogtam mert nem volt idom ra es megis fogytam. Pedig eredetileg hizekony alkat vagyok, en ezert eskuszom a szoptatasra mint legjobb dieta :-)
Szia!
Bocs, hogy beleszólok, de a helyedben tuti fix, hogy nem vinném lejjebb. Az 1500 sem sok, nem ezzel van gond.
Mennyit mozogsz a mostani étkezésed mellett?
Hogyan étkezel? Miket eszel? Mikor eszel? stb.
Ezek között van a megoldás.
A tejtermelődést serkenti a rántott leves. Csináld tk.tönkönybúzával, az egészsségesebb, mint a sima búzaliszt és a meleg lé eltömi az ember - gondolom nem veti vissza a hatását, hogyha gomba és egyéb zöldség is kerül bele vagy épp csurgatott tojás.
Az ok, hogy szoptatni akarsz, de a tej összetétele sokat befolyásol.
Ha a kicsi éhes marad, mert nem elég zsíros, adtál annak a bizonyosnak egy pofont.
Én a helyedben a "mit mivel"-re helyezném a hangsúlyt és semmiképp sem csökkenteném a kalóriát.
Én mikor gyakran szoptattam 3 kilót híztam :) normál étrend mellett. Igaz a terhesség alatt diétáznom kellett, gondolom a normál étrendre visszatérés hízást okozott.
Ha 1500 kalória mellett is fogy a tejem akkor hogy csökkentsem még?
A kb. 1500 kalória az ülő foglalkozásúak normál napi bevitele, ami se fogyást, se hízást nem okoz.
Szerintem pont így jó az esetedben.
További ajánlott fórumok:
- Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges?
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Sikerült valakinek egy alkalom után, fekete hajból vöröset csináltatni? Lehetséges hogy nem kell sokszor menni?
- Kisgyermek lakcím megváltoztatása, lehetséges-e az anya tudta nélkül?
- Covid oltás utáni hízás - lehetséges ?
- Mennyi idő után éreztétek, hogy szeretitek a másikat? Ez pár találkozó után lehetséges?