Egy elmebeteg bűntetlenül támadhat? (beszélgetés)
Már nem úgy értettem,hogy ugyanolyan "büntetésben" részesüljenek,hanem nekik megfelelő ellátásban ,kiengedés nélkül,hogy ne veszélyeztessenek másokat.
Azért egy kisgyerekes anyának való nekitámadás,fojtogatás elég nyomós érv arra,hogy ne mehessen emberek közé,erre nem lehet legyinteni,hogy nem tehet róla.
Rendben van ,nem tehet róla,épp ezért kell elzárni.
Pedig ez így igazságos. Nem tudja, hogy mit csinál, ezért nem büntethető.
Jó megoldás lehetne, ha nem kellene velük tömegközlekedni vagy ügyeket intézni. Erre vannak a különféle szolgálatok (pl.kolping), de sajnos ezek megfizethetetlenek. Jó lenne, ha ezeket rászorultsági alapon igénybe lehetne venni, és akkor nem járkálnának közveszélyes emberek az utcán.
:))
Akkor ne vedd magadra ezt a fórumot,vagy ezt a történetet,mert nem is biztos ,hogy egy autistáról volt szó,lehetett egy közveszélyes elmebeteg is,aki most is emberek között jár,és bármikor kiakadhat újra.
Én azt látom problémának,hogy ezek az emberek nem kapják meg a megfelelő ellátást úgy tűnik,és ugyanazért mást bezártak volna,amíg őket egy legyintéssel elengedik.
Ez azért kissé furcsa hozzáállás.
Bántja az igazság érzetemet!:))
De gondolom. Mi mindig együtt megyünk mindenhova, és nem csak a gyerekemre figyelek, hanem a környezetemre is.
Úgy szoktam mondani, hogy egyfolytában radarozok.
Minden helyzetben megpróbálom "szabályozni" a gyereket, van, aki szerint túlzásba viszem.
Én ezt megértem.De te természetesnek veszed ,ha rád támad ,rúg,harap ,vagy fojtogat,fel vagy készülve minden pillanatban erre,de gondolom nem is engeded el a boltba egyedül,és ha együtt mentek figyelsz rá minden pillanatban ,és ha mégis baj történik ,netán meg akarna fojtani valakit ,nem neked fog feljebb állni,és nem csak egy bocsikával intézed el a dolgot.
Ha az a kísérő elmagyarázta volna a helyzetet ,hogy mi miért történt,akkor lehet hogy ők is megértőbbek lettek volna ,nem gondolod?
Nem. Sajnos az életem erről szól. Autista gyerekem van, és hidd el, tudom, hogy miről beszélek.
Sok autistát ismerek minden korosztályból...és nagyon sok minden előfordul.
Van olyan, aki egy szótól bekattan. Vagy egy illattól, és akkor kő kövön nem marad.
Épp ezért ne légy elfogult.
Azért itt ,ha igaz a történet és nem lett felnagyítva,akkor akár meg is ölhette volna azt a nőt a gyerekei szeme láttára.
Lényegtelen beteg-e vagy sem,azért ez nem ejnye bejnye bolond szegény ,magában beszél kategória,lépjünk túl rajta.
Ha ezt én tenném meg valakivel börtönbe zárnának gyilkossági kísérletért.
Az a minimum,hogy őt is elzárják ezért ,nem?
Képzeld, naponta találkozom ilyen emberekkel. És a hozzátartozóikkal is.
Mégis jobban tartok egészségesnek mondott emberektől.
További ajánlott fórumok:
- Egy nap büntetlenül
- Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem.😜
- Naponta diagnosztizálatlan elmebetegekkel kell foglalkoznom.
- Hogy lehet egy elmebeteget bezáratni, ha a családja nem akarja, de sokszor közveszélyes?
- Valakiről a tudta és engedélye nélkül hangfelvételt készítenek az jogilag támadható?
- Hány napot dolgozhat büntetlenül?