Egészséges italok (beszélgetős fórum)
Megelőzésre pálinka.
Kezelésre bor.
Egyéb esetre sör.
A szörp is jó, de ahhoz nagyon szomjasnak kell lenni.
Most ismerkedem a földi mandulával. Egyenlőre olvasás által. Elhatároztam hogy tavasszal ültetek a kertbe, és italt fogok készíteni a termésből.
Ha csak a fele igaz annak amit írnak egészségre gyakorolt hatásairól, már megéri.
3 dkg kesudió, 2 szem királydatolya, 3 tk. nyers kakaó por, mokkás kanálnyi konjack liszt, 3dl víz. - Turmixolás.
Ha ezt iszod, a mennyekben érzed magad.😀
Egészséges ital a víz. Ásványvíz, csapvíz vagy kútvíz?
Kútvíz van a szülői háznál. Én az ásványvíz és csapvíz közül a csapvizet választom. Az ásványvíz műanyag flakonban van, a műanyagrészecskékkel kölcsönhatásba kerül, így nem tartom egészségesnek. És még drága is.
A csapvízben klór van, ami egy jó fertőtlenítőszer. A klór megöli a mikroorganizmusokat, így a betegségeket okozó baktériumokat és vírusokat. Viszont nem válogat a hasznos és fertőző organizmusok között, elpusztítja azokat is, amik segítik az emberi szervezet működését.
A tisztított víz, a mindenmentes víz akkor nem is egészséges a fentiek után.
Azt csinálom, hogy kiengedem a csapvizet, teszek bele kicsi aszkorbinsavat, várok egy keveset és az aszkorbinsav hatására a klór kipárolog a vízből. Így iszom a vizet.
Persze a víz mellett sokféle teát is iszom ízesítés nélkül.
Most ittam mézes máktejet.😀
Csonterősítőnek használom.
De jóóó!😀
Nem szeretem a gyömbért, de feltétlen hozzá akarom magamat szoktatni. Ismerem én régen jótékony hatásait, de nem kívánom sehogy se. Viszont a vides italok láttán úgy döntöttem, beadom a derekam.
Nem témába vág, de ha már szóba került, akkor azt mondom: de bizony. A legártatlanabb témákban is be tudnak szólogatni egyesek. Akik hajlamosak rá, ők bizony beszólogatnak. Hogy miért ebben lelik örömüket, arra van tippem. De tényleg nem ez a fontos.
Megyek, csinálok egy gyömbér teát.
A hűtőm ajtajára pedig ki fogom írni: nem vagy éhes, csak szomjas. Még mielőtt kinyitnám az ajtaját.😀
Látod, csupán a vízről is kapásból mennyi mindent tudtál írni. Az meg hogy tovább ragozni nincs értelme a témát, itt elég sokról el lehet mondani, mégis csinálják. Tehát ez sem ok arra hogy ez a téma elüljön. Csak az lehet, ez nem érdekli az embereket.
Az utolsó mondatod ragadott meg. Egy ilyen témában beszólogatni és a másikat degradálni tényleg nem könnyű. Meglehet, éppen ezért nem népszerű.
Nem baj, én jól elvagyok magamban ezzel a konyhámban, olyan rendkívüli (szerintem) receptek vannak a youtube-on, hogy többször megfordult a fejemben, ezt én miért nem csináltam eddig?
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?