Édesség helyett mit adsz a gyermekednek? (beszélgetős fórum)
Én nem szívesen adok a fiamnak napi rendszerességgel nasit.Egy idő után csak azt várta, mást nem akart enni.Szerintem mi alakítjuk ki a szokásokat...a szelet csoki ugyanaz mintha cukorkát kapna...a túró rudi szintén a gyümölcsös joghurt is cukros.Egyszerűen nincs minden nap otthon ilyesmi-így elfogy az alma-banán uzsonnára.
Csoki egy egy kocka heti egy két alkalommal ajánlott.még felnőtteknek is.
változó 2-3 éves kor fölött.Én 2 után natur földimogyorót adtam, nem volt allergiás semmire.ettől sem lett baja.
De a diót csak később, vele amúgy sem az allergia miatt van baj, hanem azért mert ha kisgyerek félrenyeli a diót, a légcsőben okoz gondot az olajtartalma-gyulladást stb.!
De szezámot is kapott,pl. kiflibe,magos kenyérbe sós süti tetején.olyan 2 éves kora körül
mákos nudli mézzel,rizsfelfújt,mézes,v vaníliás joghurt, pudingok,madártej
Rágcsálnivaló:kukoricás ízű abonett, nagyon fincsi,
az enyém mazsolát nassol,vagy sima sajtot.
De keverek neki friss gyümiből túróból kevés tejjel esetleg pici cukorral túrókrémet, nagyon tápláló és vitaminbomba,banánosba cukor sem kell mert nagyon édes.
cukrot nem adok neki, inkább csokit, az enyém szereti az étcsokoládét!
És sima natúr dolgokat kapja, pl. sima kakót főzök(néha teszek bele egy kocka étcsokit) meg anyu süt kalácsot, pitéket, piskótát,palacsintát,gombócot.ezek mellé már nem kell édesség.
További ajánlott fórumok:
- Milyen vitamint adsz ősszel-télen a gyermekednek?
- Te milyen omega-3 tartalmú készítményt adsz az iskolás gyermekednek?
- Bejött a hideg! Ebben az időben, mit adsz a gyermekedre?
- Bölcsis, ovis gyermekednek milyen gyakran adsz tejet?
- Főztél már le kamillát és csepegtetted már gyermeked orrába, orrcsepp helyett? Egyszerűen nincs olyan orrcsepp ami használna. :(
- Kapott már 1 éves gyermeked édességet?