Edénytakarítás (beszélgetés)
Van ilyenem, más márkájú. Gyakorlatilag egyszerhasználatosak, mert ha kimosom, oda a szappan. Ha nem mosom, szennyezett marad. Nem érzem jobbnak a drótgombolyagnál, csak kényelmesebb a fogása.
Úgy emlékszem, valamelyik mlm cég drótja sok évvel ezelőtt egész jó volt, talán Amway?
És, hogy milyennel;)
Én ilyennel tisztítom az edények külsejét, ha véletlenül kint is zsíros lesz.
A lényeg a rendszeres és alapos mosogatás.
Tehát, ha sütünk vagy főzünk benne, és főleg az sütés után, nem újra és újra sütni benne, hanem el kell mosogatni rendesen.
Na ilyenem pont van, de nem gány' az alja. :)
Minden használat után frissen el van mosva.
Amíg nem túl durva a szennyeződés, segít a fémszálas dörzsi. Zsíroldóval csak zománcos (vagy üveg) felületen szabad próbálkozni, a többit csúnyán megmarja.
Régen rájöttem: az edények külsejét gondosabban kell tisztítani, mint a belsejüket, ahová nem ég rá a zsír, vagyis az igazi megoldás a leégés megelőzése. Ha már csúnya a serpenyő alja, akkor kitartó munkával, többszöri dörzsöléssel lehet javítani a helyzeten, hiszen a leégés sem 1-2 használat után csúfította el az edényt.
Sokféle dörzsi van. Én ha elbasaválom, akkor a fémet haszálom.
Sziasztok.
Sok helyen próbáltam utána olvasni, de nem találtam meg a választ.
Vannak serpenyőim és le van égve az alja kívűl. Próbálkoztam szódabikarbónával, sóval, mosogatószerrel, dörzsivel is.
Valakinek van valami ötlete?