DVD és szobatisztaság (beszélgetés)
Az én pici fiam már régóta nézi az Elmot, de még mindig ragaszkodik a pelusához, /2,5 éves/ úgyhogy tényleg nem a mesén múlik.
Elvileg már szobatiszta, mert visszatartja addig, amíg rá nem adom a pelust, valamint egész éjszaka száraz a pelenkája.
Amiről írtatok, a japán módi:
Youtube-on a potty trainingre keresve sokféle videót találni, némelyik elég őrült, de vannak jók is.
Nem azt mondtam, hogy a tévétől lett szobatiszta (minek kell mindig sarkítani?!), hanem hogy aranyos mese és igenis tanult belőle, például a wc papírról, a kézmosásról is.
Nálunk a nappali szobatisztaság egyik napról a másikra ment (kivártuk a megfelelő időt), az éjszakai szobatisztaságnál pedig matricáztunk. Ha ügyes volt (száraz maradt, vagy jelzett, hogy kell mennie), akkor kapott reggel egy matricát, amit egy nagy lapon gyűjtöttünk. X matricánként kapott valami apró meglepetést.
Most az esti alvásnál is ezt a módszer alkalmazzuk és így szinte teljesen kimarad az esti fektetős-hiszti.
Én is hallottam már ilyen meséről, azt hiszem japán vagy kínai találmány. De sajnos semmi támpontom a megtalálásához :(
A kisfiam úgy lett szobatiszta, hogy játékossá tettem a dolgot: amikor este fürdött, és jött a pisi, alátartottam egy homokozóvödröt, és megdícsértem, hogy nem a kádba ment a pisi, ki lehet önteni a wc-be. Ez neki nagyon tetszett, büszke volt a tettére, és hamarosan már magától a vödörbe pisilt a fürdéseknél. Persze mindig nagy dícséretet kapott a "hőstettért". Aztán egyszercsak nyáron, mikor bugyi és pelus nélkül flangált a lakásban, felkapta a vödröt és gyönyörűen belepipilt. Aztán, szintén váratlanul, a kakit is odaintézte, anélkül, hogy szólni vagy kérni kellett volna. Innen már csak egy lépés volt a gyakorlatot bilire is átültetni :) Az egész folyamat nem tartott tovább egy hónapnál. Végig az volt a vezérelv, hogy játékosan, semmit sem erőltetve, és mindig sok dícsérettel illetve az eredményt álltam a dologhoz. Így a szobatisztává válás nálunk senkiben nem hagyott rossz élményeket :)
Sziasztok!
Az én lányom a Kiskirálylány című sorozattot nézte, amikor elkezdte mondogatni, hogy szeretne pisilni a bilibe.
:D Tudtam, hogy Rád mindig lehet számítani!!! :D
Köszi! Azonnal rástartolok. És hogy megy/ment?? Segített??
Elmo sorozatból a Felejtsd el a pelust
Nekünk megvan és a fiam sokat tanult belőle. Bár a magyar fordítás néhol nem tetszik, de úgy összességében aranyos.
Sziasztok!
Hallottam már olyanról, hogy egy mesében a szobatisztaságra buzdítanak gyerekeket. Sajnos nem tudom már miben is lehetett. Tudtok ilyeneket?
Ill. kinek mi vált be szobatisztaságra "nevelés" ügyben?! Köszi
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Hogyan kell szobatisztaságra nevelni egy kiskutyát?
- Egy évesen miért nem szobatiszta a kutya?
- Gondok a szobatisztasággal 3 éves kor után