Dühös vagyok a szüleimre. Évtizedeken át szűkölködtek, de a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Kétszer írt a pénzről, és valahogy nekem első olvasásra úgy tűnt, hogy azt a pénzt sajnálja, amit cigire, most pedig gyógyszerre költenek.
Én, ha az zavar, hogy valaki rongálja az egészségét, akkor nem hozom szóba a pénzt, hanem azt írom, hogy dühös vagyok, mert azért kell gyógyszereket szedniük, mert rengeteget dohányoztak/dohányoznak...
Félreértesz, nem erről van szó, hanem arról, a ma már nagyon elterjedt kifejezésmódról, ami szerint a beszélő a saját történetét nem 1.sz. 1. személyben adja elő, hanem 1. sz. 2. személyben.
Ez nagyon zavaró, mert úgy néz ki, hogy a dolog velem esett meg és nem vele. Rólam beszél és nem magáról.
A saját sztoriját az én nevemben mondja el....
Bizonyos fokig megértelek.
Úgy érzem, a dühöd abból fakad, hogy sajnálod, amiért tönkrement a szüleid egészsége. Valószínűsíthető, hogy a dohányzás nagymértékben hozzájárult az egészségük romlásához, de az is lehet, hogy ettől függetlenül is betegesek lettek volna idős korukra.
Ezen a helyzeten nem tudsz változtatni. Próbáld el elfogadni, ne dühöng rajta, mert csak magadnak ártasz vele.
Tudom, hogy kívülállóként könnyű ezt mondani. Más benne lenni, megélni, és tanácstalanul végignézni, hogy a szülő egyre betegebb.
Nem te vagy a felelős, a szüleid döntése volt.
Az előttem hozzászóló válasza tetszett amit a Fi-nek írt.
Azt hittem egyértelmű, hogy Channának írtam.
Adtam rá piros pontot is.
Én valamilyen szinten megértelek.
Én - bár nem dühös vagyok de - azt nem értem, hogy az apám miért volt alkoholista és bagózott több mint 40 évig mikor érezte, látta hogy hogy rombolja őt, kegyetlenül szenvedett évekig, de a szeszt és a bagót nem tudta letenni, olyan alkesz volt hogy még a kórházban is adták neki az alkoholt, hogy ne vigye el a delírium tremens. 57 évesen, emberi roncsként halt meg.
Az, hogy erre minden pénze ráment hidegen hagy.
Ne csináld már!! Azért, mert valaki nem tudja jól kifejezni magát, miért ne oszthatná meg a gondját, baját?
Logikusan gondolkodó ember megérti.
Hány külföldön született ember ír ide, aki az életben nem tanulta iskolában a helyesírást, csak beszélni tud. Az sem biztos, hogy azt is magyar helyeséggel.
Lehet pont most tudja majd a haragját elengedni.
Ez nem az a téma, amiért a torkának kellene esni. Mondjuk akinek hangyapucányi érzéke nincs a helyesíráshoz,nincs rá szabályzat, hogy nem írhat.
Hallgattál volna.... :D
Mesélj!
Te milyen példaértékű életet élsz?
Big Like! :DDD
Talán az a bizonyos atyai pofon hiányzik. :)
Manapság a személyes névmások használatának teljes káosza uralkodik. Borzalmas, amikor felcserélik és az én nevemben mondják el, ami velük történik. Na itt a hiba, a félreértés, hogy még beszélni sem tudnak sokan magyarul.
Itt is ez történt.
Jó lenne, ha mielőtt panaszkodik a FI tanulja meg helyesen kifejezni magát.
A cigaretta is egy drog, ami könnyebbé tudja tenni a mindennapok elviselését.
Nem fogja a dohányosokat megérteni olyan, akinek sosem volt semmiféle függősége.
Akinek még nem kellett leszokni, nem fogja megérteni, hogy abban mennyi befektetést energia van.
A dühöddel semmire sem mész.
Mindenki úgy rontja el a saját életét, ahogyan akarja!
Téged felneveltek, gondolom valami szakmát is adtak a kezedbe, vagy meglehet, hogy diplomát is.
Ha szerinted rossz példát mutatnak, akkor te csináld másként!!! Mutasd meg magadnak, nekik, a világnak, hogyan is kell, kellene élni. Ennyi.
És persze, ha azt látod, hogy szűkölködnek, hát támogasd őket anyagilag, hiszen mégis csak felneveltek, taníttattak, ruháztak... ez a minimum, hogy idős korukban segítesz nekik.
További ajánlott fórumok:
- Pánikbeteg vagyok!
- Adnál nekem 5 forintot?/CSAK játék, mert kiváncsi vagyok mennyi gyűlne össze..:)../
- Kismama vagyok Angliában!
- Van esélye, hogy évtizedek múlva nagyobb kedvezményeket kapnak a két -vagy háromgyerekesek?
- Mennyi öregségi nyugdíjat kaphat az, aki évtizedek óta 50 % rokkant?
- Van egy súlyos problémám, anmire évtizedek óta nem találok...