Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diplomata torta recept

Diplomata torta recept

A Diplomata torta hozzávalói:
6 tojásból egy kerek piskóta
krém:6 tojás sárgája
15dkg cukor
2tasak vanilia
5dl tej
2 tasak zselatinpor
8dl tejszin
2db narancs
2dl tejszin a díszitéshez


A Diplomata torta elkészítési módja:
A zselatint odatesszük ázni 1dl langyos tejbe. A tojások sárgáját 4 dl tejjel a cukorral a vaniliávalés a narancs reszelt héjával forrásig főzzük (amikor elkezd főni vegyük le a tüzről különben a tojás összekapódik).Levesszük a tüzről és hozzáadjuk a felmelegített zselatint. A tejszint habbá verjük és hozzáadjuk a hideg de nem szilárd tojásos krémhez és hozzáadjuk a kockára vágott narancsokat is. A piskótát két részre vágjuk. egy kerek tortaformába tesszük a piskóta tetejét rá a krém és végül a piskóta alja.Másnapig hütőbe tesszük.Amikor kivesszük körbevágjug egy késsel és kiboritjuk egy tálcára azután kidíszitjük.

Nagyon finom.
bonyolultnak látszik de nem az!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diplomata torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook