Diplomata torta recept
A Diplomata torta hozzávalói:6 tojásból egy kerek piskóta
krém:6 tojás sárgája
15dkg cukor
2tasak vanilia
5dl tej
2 tasak zselatinpor
8dl tejszin
2db narancs
2dl tejszin a díszitéshez
A Diplomata torta elkészítési módja:
A zselatint odatesszük ázni 1dl langyos tejbe. A tojások sárgáját 4 dl tejjel a cukorral a vaniliávalés a narancs reszelt héjával forrásig főzzük (amikor elkezd főni vegyük le a tüzről különben a tojás összekapódik).Levesszük a tüzről és hozzáadjuk a felmelegített zselatint. A tejszint habbá verjük és hozzáadjuk a hideg de nem szilárd tojásos krémhez és hozzáadjuk a kockára vágott narancsokat is. A piskótát két részre vágjuk. egy kerek tortaformába tesszük a piskóta tetejét rá a krém és végül a piskóta alja.Másnapig hütőbe tesszük.Amikor kivesszük körbevágjug egy késsel és kiboritjuk egy tálcára azután kidíszitjük.
Nagyon finom.
bonyolultnak látszik de nem az!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: angica73, 2008. nov. 18. 14:04
A diplomata torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.