Diétás meggylekvár. Hogyan tegyem el? (tudásbázis)
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget.Most kaptam egy meggybefőtt receptet,hálából megosztom veletek,hátha lesz akit érdekel,én biztosan kipróbálom,különösen,hogy cukrosoknak és diétázóknak is jó.
Szódavizes meggybefőtt
1 kg meggy
30 dkg cukor
víz
szódavíz
nátrium-benzoát
Elkészítés
A vízből és a cukorból szirupot készítünk, ezt félre tesszük és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket megtöltjük meggyel, a kihűlt sziruppal felöntjük kb. 3 cm magasan, a többi szódavíz. Tetejére egy késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk. Légmentesen zárom!
Egyéb javaslatok
Cukorbetegeknek vagy diétázóknak a cukrot helyettesíthetjük édesítővel is.
A szódavíznek köszönhetően a meggy megtartja még évek múlva is az eredeti színét és állagát.
Benviknek köszönhetően ezt találtam: A Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1 édesítőszerek illetve gyümölcscukor hozzáadása mellet használható alacsonyabb energiatartalmú lekvárok készítéséhez.
Egyébként az elkészítési mód ua. mint a rendes lekvárnál.
Csak az a kérdés meddig főzzem vele?
Köszi Viki! Megyek megnézem.
Biztos hogy nem ehetek ebből sem sokat de néha azért muszáj valami édesség utánzatot falatolnom.
Köszönöm. Sajnos ez a püré is majdnem lekapott:-)
Na persze mert Hoxáztam:-)))
Köszi. :-) Vannak diétásak is, majd nézz körbe:-)
A csomagoláson rajta vannak, így hirtelen nem tudom... :-/
Mik az arányok?
Húúúú nálad mennyi finomság van. Bejelőltem kedvencnek,mert azért a család ehet ilyeneket,csak én nem :-(((
Ha a dzsemfixet használod hozzá, akkor olyan zselés lesz, viszont megmarad a finom gyümölcs íze, semmilyen mellékíz nem lesz.
Régen cukorral és szalicillel is lehetett készíteni, viszont mára már a dzsemfix megkönnyíti a dolgunkat. :-) Én úgy szoktam, hogy amikor melegen üvegbe rakom, akkor pár percre (lezárás után)fejre borítom, így a forró lekvár semlegesíti a baktériumokat és légmentesen lezárja az üveget. 5 perc után visszafordítom és mehet a "dunyhába". Mikor kész, betakargatom, majd másnap mikor kihűltek mehetnek a spejzba. :-)
Értem.
Akkor szerintem amit leírtál az jó, viszont dzsem tartósítóval besűrítheted. Mert az igazi dzsem a cukortól sűrűsödik be, viszont ez nálad nem működik.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan éljem túl, tegyem túl magam azon, hogy vége a házasságomnak? Meg fogok élni 1 fizetésből is
- Hogyan tegyem meg az első lépést?adjatok tanácsot légyszi:(
- Hogyan tegyem rendbe az életem?
- Hogyan tegyem magam túl ezen a csalódáson? Lehet, jobb egyedül, álbarátok nélkül. Hogyan álljak ki jobban a magam dolgaiért?
- Nagyon sűrű lett a meggylekvárom, mit tudok tenni, hogy megfelelő állaga legyen?
- Ismeri valaki a Katalin torta receptjét?Az rémlik, hogy meggylekvár kell bele, de a krémet nem tudom hogyan kell megcsinálni.