Csirke Beriani recept
A Csirke Beriani hozzávalói:90 dkg-os csirke
1 ek mák
1 gerezd fokhagyma
20 dkg hagyma
1 ek currypor
2-3 ek só
2 friss chilipaprika
1 kókusz teje és fele húsa reszelve
5 cm gyömbér
4 ek zsír
5 szegfűszeg
5 cm fahéj
10 kesudió
10 mandula
45 dkg nyers rizs.
A Csirke Beriani elkészítési módja:
Vágja a csirkét 6-8 darabra. Darálja meg együtt a fokhagymát, gyömbért, chilit, mákot, kesut és mandulát. Hevítsen zsírt és süsse rajta a finomra vágott hagymát, szegfűszeget és fahéjat. Tegye rá a csirkét, 1 ek sót, az őrölt keveréket és chiliport, keverje jól össze, főzze fedő alatt 10 percig. Lábasba öntsön 3-4 dl kókusztejet, sózza meg, tegye bele a rizst, melegítse és főzze míg teljesen felveszi a levet. Ekkor húzza szét, tegye a csirkés mártást középre, fedje be és nagyon alacsony hőn párolja míg a rizs kész. Megjegyzés: marha- vagy birkahússal is készítik.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. jún. 9. 14:02
A csirke beriani elkészítési módja és hozzávalói.