Családi adókedvezmény, hogyan is működik? (tudásbázis)
Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
Az lenne a kérdésem, hogy 2 gyerek utáni adókedvezmény, 6 órás munkaviszonynál ugyan úgy 40 ezer Ft., vagy kevesebb???
Mert a főnökasszonyom és a könyvelő azt mondják, hogy mivel 6 órában kevesebb az adóalap, így kevesebb az adókedvezmény is.
Ez igaz,vagy csak le akarnak húzni?
Köszönöm nektek a válaszokat! Tehát ami elmaradt hónap, az ugyan úgy igényelhető, rendben. Már csak azért, mert ahogy írtam ha most munkahelyet váltana (megint), és ők korrektek, akkor nincs ez a kavarodás, csak azért jó tudni, hogy az elmaradt hónapok is járnak.
Még egyszer köszönöm!
szia,
igen, persze, 2018-ban a meg nem igényelt családi kedvezményt érvényesítheted majd az szja bevallásban.
Az úgy rendben is van!
Március 6. óta jár az adókedvezmény, igényeltük márciusban, kaptuk májusig. Munkahelyváltás. Júniusban újra igényeltük. Munkahelyváltás. 07.04-től dolgozik párom a jelenlegi munkahelyén. Itt nem igényeltük. 2018-ban tudok én olyat, hogy a július-decemberi összeget igénylem vissza? Vagy abszolút rosszul gondolom? :)
Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, de fogalmam sincs sajnos ez hogy működik, nekem így lenne logikus.
Köszönöm a válaszokat! Így van a boríték az nem hivatalos és az sem tisztességes, hogy a cég tenné zsebre azt a kevés kis plusz pénzt. De sajnos ezt csinálják, ezért is szeretnénk inkább év végén, ahol a cég úgymond már nem tud belenyúlni (már ha ennél a cégnél marad párom...). A túlórát sem lehet náluk nyomom követni, stb.... ilyen tipikus dolgok. Nem is csoda szerintem, ha igyekszünk olyan helyet találni ami azért egy kicsit korrektebb ennél. Ezért a munkahelyváltás általában.
Még annyit, hogy ez esetben, ha év végén fogjuk kérni, ilyenkor nem kell semmit kitölteni, nyilatkozni vagy leadni? Megy minden aztán ha jön az adóbevallás időszaka, ott kell feltüntetni?
Sziasztok!
Szeptemberben fog születni a kislányunk és ugye a 91. naptól igényelhető a családi adókedvezmény utána. Mi ezt kértük is, azaz párom, kapta is, aztán volt egy kis kavarodás az állással (költözés, új cég), lényeg a lényeg, jelenleg kap utalásos fizetést és borítékot is. Azt hallottuk, mondták akik régebb óta ott vannak, hogy ha hivatalosan igényli is a családi adókedvezményt havonta, az a borítékból hiányozni fog, tehát ugyan ott vagyunk és még ami nekünk jár is náluk köt ki. A kérdésem annyi lenne, hogy ezt elkerülendő, adóbevalláskor ugye vissza lehet igényelni az elmaradt kedvezményeket egy összegben? Ami valószínűleg nem köt ki másnál akkor. Illetve lehetséges, hogy munkahelyváltás lesz hamarosan, ez befolyásol bármit? Amióta jár nekünk a kedvezmény 3 váltás történt de nem volt közte 1-maximum két hét.
A segítséget előre is köszönöm! :)
Szia!
Gyesre nem lehet..igen párodnak kell majd.
Sziasztok!
Most akkor hogy is van??
4 gyerek utàn ha apuka 160 ezere van be jelentve akkor mennyit kap vissza egy évre?
Ha jól számoltam, ennyi jött ki nekem: 612000ft. Jó így??
További ajánlott fórumok:
- Van itt olyan, akinél apuka igényli a családi adókedvezményt magzat után?
- Családi adókedvezmény a magzat után - hogyan lehet igényelni?
- Családi adókedvezmény 2013-ban 2 gyerek és egy magzat esetén hogyan alakul?
- Hogyan kell kitölteni a családi adókedvezmény 2012. érvényesítéséről a nyilatkozatot?
- Családi adókedvezményt utólag hogyan lehet visszaigénylni?
- Hogyan kell a családi adókedvezményt feltüntetni az adóbevallásban két gyerek esetén?